Skip to content
Politică

Bătăi de cap în Germania: Merkel, ATACATĂ cu roșii

www.publika.md

Au fost bătăi de cap marți în Germania: Angela Merkel a fost ATACATĂ cu roșii.

S-a întâmplat în timp ce cancelarul german susținea un discurs la un miting electoral în orașul universitar Heidelberg, din sudul țării, transmite Agerpres, citând presa germană.

Poliția a precizat că două roșii au fost aruncate spre scena unde se afla Angela Merkel, dar nu în același timp. Stropi dintr-o roșie au ajuns pe șoldul ei stâng, iar o roșie a nimerit-o pe moderatoarea Claudia von Brauchitsch, care se afla alături de cancelar. Angela Merkel a reacționat cu calm și i-a întins o batistă moderatoarei ca să se șteargă. În momentul în care au fost aruncate roșiile din mulțime, cancelarul german deja își termina discursul. Nu se știe cine au aruncat roșiile, dar poliția a declanșat o anchetă pentru tentativă de agresiune.

Merkel a participat mai târziu la o dezbatere, fiind îmbrăcată în același sacou pe care îl purta în timpul mitingului când a fost atacată cu roșii.

În timpul discursului, persoane din mulțime au fluierat și strigat: „Trădătoare de popor”, „Ipocrită” și „Mincinoasă”.

Au existat și altercații între susținătorii și adversarii cancelarului, poliția indicând că a reținut datele de identitate a șase persoane.

Angela Merkel le-a mulțumit celor care au acordat ajutor umanitar la sosirea migranților în timpul crizei refugiaților din 2015, când a deschis larg porțile Germaniei în calea unui aflux masiv de refugiați din zone de conflict, precum Siria sau Afganistan.

„Dacă am și făcut o greșeală, aceasta nu a constat în a primi oameni, ci mai degrabă că nu am acordat atenție faptului că oameni în Iordania, Liban, Turcia și Siria nu au avut destulă hrană, nu au primit o educație și au ajuns pe mâinile contrabandiștilor”, a afirmat Merkel, subliniind totodată că anul 2015 nu trebuie să se repete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *