Skip to content
Politică

Bătăi de cap în Lisabona: români blocați pe aeroport. Ce spune MAE

boingo.com

Sunt bătăi de cap joi dimineață în Lisabona: numeroși români au rămas blocați pe aeroport. Vedeți mai jos ce spune Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București.

Este vorba despre cel puţin 100 de turişti români (inclusiv copii). Aceştia urma să se întoarcă din Lisabona în Bucureşti, însă zborul companiei TAP Portugal a fost anulat în urmă cu 8 ore, relatează TVR.

Reprezentanții companiei aeriene au invocat probleme tehnice. Turiştilor români li s-a promis că vor pleca spre Bucureşti peste câteva ore.

Întrucât aeronava TAP Portugal nu a mai decolat azi-noapte spre România, a fost anulată şi cursa aceleiaşi companii de la Bucureşti către Lisabona.

Aeronava ar fi trebuit să decoleze la ora 7. Deocamdată, pasagerii de pe Otopeni aşteaptă să vadă dacă pot ajunge la Lisabona cu alte curse.

Aceeaşi situaţie a fost semnalată şi în urmă cu o săptămână. Atunci, două curse ale companiei TAP Portugal către Bucureşti au fost anulate şi cei aproximativ 100 de turişti români au stat două zile în aeroport.

Situaţia a ajuns în atenţia guvernului de la Bucureşti, iar premierul Mihai Tudose l-a revocat pe consulul de la Lisabona pentru modul în care a gestionat situaţia.

La rândul lui, MAE de la București informează că Ambasada României în Republica Portugheză are în atenție situația cetățenilor români, scrie Agerpres.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat, în cursul nopții, la aeroport pentru discuții cu reprezentanții companiei aeriene și cu cetățenii români, se arată într-un comunicat transmis joi de MAE.

Potrivit acestuia, din informațiile obținute până la acest moment reiese că o parte dintre cetățenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

Reprezentanții companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineții pentru cetățenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative.

Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toți cetățenii români urmează să fie îmbarcați spre România.

Misiunea diplomatică română monitorizează cazul și menține contactul neîntrerupt cu compania aeriană și cetățenii români, acordând asistența consulară necesară, se mai spune în comunicatul MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *