Skip to content
Politică

Bătaie de joc în administrație: penal PNL, înlocuit cu altul

Wikimapia

Primăria Predeal s-a transformat fără doar și poate într-o instituție ce se învârte în jurul penalilor.

Asta după ce, deși condamnați definitiv în luna aprilie, atât primarul cât și viceprimarul din Predeal continuă să se afle la butoane

Potrivit Cetățeanul.net, viceprimarul Bucur Nicolae, devenit ilegal, după condamnare, primar interimar, se ține cu dinții de scaun, ba, mai mult și l-a angajat consilier chiar pe Liviu Cocoș, primarul împreună cu care a fost condamnat.

Revenit în Primăria din care a fost alungat de Justiție, Cocoș mai trâmbițează o izbândă – colegii liberali l-au ales prim-vicepreședinte PNL Brașov, la numai șase zile după ce a fost condamnat definitiv.

Citiți mai jos cum a ajuns orașul Predeal să fie condus de condamnați penal

Pe 20 aprilie 2017, primarul și viceprimarul în funcție ai orașului Predeal au fost condamnați definitiv, de judecătorii de la Curtea de Apel Brașov, la un an de închisoare, pentru abuz în servicu. Ei au fost găsiți vinovați de faptul că, în 2011, au atribuit preferențial locuinţe ANL unor familii, deşi aceastea aveau un punctaj mai mic decât alte persoane înscrise pe listă. De atunci, după condamnarea din 20 aprilie, Liviu Cocoș – primarul și Bucur Nicolae – viceprimarul se agață, cu disperare de funcțiile pe care legea și judecătorii lil le-au interzis.

Liviu Cocoș a pierdut funcția de primar, într-o zi de joi, 22 iunie 2017, când prefectul a semnat ordinul de demirere. Interimatul funcției a fost preluat, potrivit legii de viceprimarul Nicolae Bucur. Acesta a ajuns astfel primar, deși condamnarea sa a fost identică cu aceea a lui Cocoș.

Interimarul Bucur nu l-a lăsat decât un weekend pe Cocoș în afara Primăriei. Chiar de luni, 26 iunie, Bucur l-a luat pe Cocoș consilier personal „al primarului”, cu un salariu de 2400 lei/lună.

Surse juridice ne-au spus însă că și Bucur ocupă funcția ilegal, deoarece, odată cu condamnarea, și-a pierdut  de drept calitatea de consilier local.

„Nemaifiind, legal, consilier local, Bucur Nicolae nu mai poate fi viceprimar, deoarece viceprimarul este ales dintre consilierii locali. Dacă nu este legal, viceprimar, Bucur nu poate fi nici primar interimar iar orice act pe care-l semnează ca primar poate fi oricând anulat de instanțele judecătorești competente”, susțin sursele citate.

Surse din primăria Predeal au declarat, pentru Cetățeanul.net, că Bucur știe acest lucru și de aceea refuză să pună pe ordinea de zi a Consiliulșui Local Predeal, hotărârea de vacantare a propriului post de consilier local, deși acest lucru a fost cerut și de prefectul Brașovului, Marian Rasaliu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *