Skip to content
Politică

Bătaie de joc în Târgoviște: statuia lui Mihai Viteazul, vopsită kitschos FOTO

upload.wikimedia.org

Citiți în cele ce urmează despre o bătaie de joc la adresa lui Mihai Viteazul: statuia domnitorului din municipiul Târgoviște a fost vopsită kitschos.

Mihai Marcu – sculptorul care in urma cu 20 de ani a realizat statuia lui Mihai Viteazul din Targoviste – intentioneaza sa dea in judecata primaria, considerand ca monumentul (foto jos; sursa: gazetadambovitei.ro) a fost vopsit in auriu „ca o masina de gatit” si placat „cu faiantari”, ceea ce a dus la distrugerea lui, scrie Ziare.com.

„Nu m-am decis pe cine sa dau in judecata – fie pe primar, fie Primaria. O sa vorbesc cu un avocat sa vedem. Nu vreau daune morale. Aici primarul e vinovat, in opinia mea. E hotararea lui sa vopseasca in auriu statuia”, a declarat artistul.

Mihai Marcu considera ca, prin vopsire, monumentul pe care l-a construit in urma cu 20 de ani a fost deteriorat.

„Mi-au deteriorat intreaga opera. Eu evaluez aceasta opera ca fiind inestimabila. E o capodopera, e o lucrare perfecta. Au vopsit-o ca pe o masina de gatit. Soclul l-au transformat total, fara sa-mi ceara acordul. Placarea au facut-o cu faiantari care pun faianta in baie”, a mai precizat sculptorul.

1 comentariu la “Bătaie de joc în Târgoviște: statuia lui Mihai Viteazul, vopsită kitschos FOTO

  1. așa vopsea bunica ușițele de la soba de gătit și cea de încălzit.
    și unde pui că sculptorul este în viață.
    dar asta-i cultura unui primar semidoct! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *