Skip to content
Politică

Bătaie de joc incredibilă într-un județ PSD. Este implicat finul lui Toni Greblă

zenivers.ro

Citiți mai jos despre un caz de bătaie de joc incredibilă într-un județ controlat de către PSD, în acest scandal fiind implicat inclusiv finul fostului judecător CCR Toni Greblă – l-am numit pe omul de afaceri rom Ion Bîrcină (poreclit Dan Goeru), cu faimă de interlop în teritoriu.

La doar câțiva kilometri de Târgu Jiu, în primul sat situat pe drumul înspre București, există un cimitir unde morții se împut vara, la soare, în „mormintele” supraterane improvizate în niște cavouri cu aspect de cotețe, scrie miercuri jurnalistul Narcis Daju pe Gorjnews.ro.

Aici, în satul Pișteștii din Deal (comuna Scoarța), Ion Bârcină (trimis în judecată în mai multe dosare penale) s-a apucat să-și facă și el un cavou de dimensiunile unui bloc mai mic, aproape acoperind biserica veche de peste un secol.

Localnicii care trăiesc peste drum de acest focar de infecție se plâng că mirosul cimitirului atinge paroxismul după înmormântări, săptămâni în șir, până vin lucrători de la termopane să dea cu spumă poliuretanică.

Preotul din sat ridică din umeri și nu mișcă în front în fața lui Bîrcină, mulțumindu-se să spună că toată încurcătura este opera fostului paroh, care i-a lăsat pe romi să își ridice acele cavouri. Și primarul se spală pe mâini, declarând că nu se bagă peste preot. La rândul lui, protopopul spune că merge des la biserica de acolo și nu vede care-i problema.

Iată ce a transmis Mitropolia Olteniei, într-un comunicat:

„Arhiepiscopia Craiovei a demarat un proces de investigare şi remediere a situaţiei legate de starea cimitirului din Parohia Budieni, satul Pişteşti din Deal, comuna Scoraţa, judeţul Gorj.

În urma analizei de pe teren, s-a constatat faptul că mormântul-cavou, aşezat în faţa locaşului de cult, s-a ridicat fără autorizaţie de construcţie şi fără acordul preotului şi al consiliului parohial.

În acest sens, a fost înaintată o solicitare scrisă către Primăria Scoarţa în vederea opririi construcţiei mormântului-cavou din faţa bisericii parohiale şi pentru remedierierea situaţiei celorlalte cavouri, impropriu construite în cimitirul parohial”.

Totuși, după cum se poate vedea, instituția nu spune nimic despre celelalte cavouri construite în dispreț față de localnici și de mediu.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *