Skip to content
Politică

Bătaie de joc: pacienți din Craiova, tratați cu aer EXCLUSIV FOTO

adevarul.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă, în cele ce urmează, un caz de bătaie de joc la adresa pacienților din Craiova – și nu oriunde, ci chiar în cel mai mare spital din oraș.

Situația a fost întâlnită la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU), cunoscut și ca Spitalul nr. 1. Ceea ce veți vedea mai jos ne-a fost trimis, vineri, de către un medic care lucrează acolo și care dorește, deocamdată, să își păstreze anonimatul.

medicamente aer

Nu este un trucaj, ci chiar pura realitate. Medicul ne-a povestit ce a aflat de la o asistentă: când aceasta a vrut să scoată pastile pentru bolnavi din folie (blister), a descoperit cu stupoare că lipseau trei comprimate, pentru simplul fapt că nu fuseseră incluse acolo din fabrică. Cu toate acestea, staniolul fusese lipit, bine-mersi, peste aerul din alveolă.

„Mai nou, aerul se vinde pe post de pastile. Până acum, nici măcar nu am mai auzit de așa ceva”, a declarat medicul pentru PSnews.ro, dând asigurări că va semnala situația conducerii spitalului și șefului de secție, însă abia luni, fiindcă astăzi (vineri), în jurul orei 14:40 (când am purtat discuția), „nu mai găsești prin spital decât garda”.

Cadrul medical a precizat că medicamentul provenea din depozitul propriu al SCJU, de unde toate pastilele sunt distribuite zilnic pacienților internați în toate secțiile spitalului.

Medicamentul se numește Alindor, se folosește ca antialgic („un fel de Algocalmin cu altă denumire”, ne-a explicat medicul) și – după cum se poate vedea în imaginea de mai sus – poartă sigla Laropharm SA, o fabrică din orașul Bragadiru (județul Ilfov).

„Laropharm este una dintre cele mai noi si moderne fabrici de medicamente din Romania infiintata in 2001 si certificata GMP inca de la inceputul activitatii sale. Activitatea companiei este structurata in doua directii:

– productia proprie de medicamente
– productia sub contract

Pe piata interna, Laropharm s-a remarcat ca producator de medicamente cu prescriptie medicala si OTC-uri cu o oferta de peste 60 de produse in fabricatie care acopera intreaga arie terapeutica. Portofoliul medicamentelor este completat de o gama diversificata de suplimente alimentare pe baza de vitamine, substante minerale si extracte din plante sau de origine animala.

Datorita facilitatilor existente si personalului cu un inalt grad de calificare, Laropharm si-a concentrat activitatea si catre outsourcing devenind beneficiar de contract atat pentru piata interna cat si pentru cea externa”, se arată în prezentarea firmei de pe site-ul paginafarmacistilor.ro.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP), Laropharm a încheiat anul 2015 cu un profit net de 1.575.549 de lei (de peste 7 ori mai mare decât rezultatul din 2014: 213.176 de lei), dar și cu datorii de 12.162.771 de lei (în coborâre față de 17.563.834 de lei, cât însumaseră în 2014). Intervalul 2014-2015 i-a fost favorabil societății și în ceea ce privește forța de muncă, numărul mediu de angajați sporind de la 155 la 192.

Redacția PSnews.ro va reveni cu un punct de vedere al conducerii Spitalului nr. 1 din Craiova și al Laropharm.


Amintim că, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a suspendat temporar activitatea a trei secţii ale Spitalului nr. 1, pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe cazuri de infecţii cu Clostridium difficile, bacterie considerată principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu antibiotice, potrivit Agerpres. Dr. Ştefan Popescu (purtătorul de cuvânt al DSP Dolj) a declarat că secţiile vizate sunt cele de Neurologie, Diabet şi de Endocrinologie, spitalul trebuind să mute una dintre aceste secţii, pentru că sunt supraaglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *