Skip to content
Politică

Bătaie între tehnocrați. Câți candidați ar viza postul de Ministru al Afacerilor Externe în guvernul Cioloș

Bătaie între tehnocrați. Câți candidați ar viza postul de Ministru al Afacerilor Externe

Este bătaie mare pe postul de ministru de Externe în noul guvern tehnocrat condus de premierul desemnat Dacian Ciolos. Potrivit unor surse România TV, ar exista mai mulți candidați care doresc să obțină această funcție.

Preferatul lui Dacian Cioloș ar fi Cristian Popa, fost viceguvernator al BNR, unul dintre cei mai longevivi membru al conducerii executive a BNR. Cei din diplomatie il sustin pe Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe din guvernul lui Victor Ponta. Ambasadorul Romaniei la Londra, Mihnea Motoc ar fi un alt candidat pentru acest post daca refuza postul de ministru al Apararii.

Prim vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a vorbit despre posibilii miniștri ai noului guvern Cioloș în emisiunea moderată de Liliana Ruse, joi seară, la postul România TV. Europarlamentarul a explicat motivul pentru care noua formulă a guvernului este una inedită și că în curând vom afla echipa care va forma cabinetul:

„Inteleg ca inainte de a discuta despre ministri a discutat cu partidele despre principii, despre felul in care vede colaborarea. Romania nu s-a mai confruntat pana acum cu un guvern complet format din tehnocrati.Lista o va discuta si o mai poate ajusta. Domnul Ciolos va decide. Deocamdata tot ceea ce a postat domnul ministru desemnat pe o retea de socializare este ca in aceste zile, astazi, maine va construi o echipa solida de ministri, specialisti, oameni foarte seriosi cu competente, urmand ca sambata, duminică sa aiba o discutie cu toate partidele politice. Deocamdata e vorba strict de ministri. (…) Ceea ce se intelege prin guvern e lista ministrilor.”, a conchis Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *