Skip to content
Puterea Știrilor Video

Bătălia internă din PNL, arbitrată din peluză de PSD: Dacă Florin Cîțu pierde alegerile la congres, ar putea pierde și funcția de premier

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat la ”Puterea Știrilor”, deputatul PSD Dan Cristian Popescu a analizat bătălia electorală internă din partidul rival, PNL, susținând că miza este una foarte importantă: Cine va pierde șefia partidului la congresul din septembrie, Florin Cîțu sau Ludovic Orban, își va pierde și funcția în stat.

”Deja a început o luptă dură. Dacă domnul Cîțu va pierde alegerile la Congres ar putea pierde și funcția de premier, dar nu e atât de sigur. Invers, însă, e destul de sigur că Orban va pierde președinția Camerei Deputaților”, spune social-democratul.

Deputatul PSD nu crede că Emil Boc sau Ilie Bolojan, doi liberali foarte bine cotați electoral, vor candida la președinția PNL, însă îl vede pe Dan Motreanu un posibil contracandidat pentru Orban și Cîțu.

”S-a văzut că domnul Boc este apreciat de clujeni în 2012 după niște mandate de prim-ministru cu probleme și nu neapărat din vina dânsului, au fost și niște probleme economice, schimbări de garnituri. Când domnul Boc avea o imagine proastă în țară a reușit să își recâștige mandatul de la Cluj, asta spune că la Cluj era bine văzut. PDL-ul era într-o cădere mare de popularitate și totuși domnul Boc a reușit să câștige alegerile locale.

Nu cred că domnul Bolojan va candida pentru președinția PNL pentru că este foarte greu ca președinte de Consiliu Județean. Mai degrabă domnul Motreanu ar putea fi o soluție pentru PNL.

Cu atât mai mult dacă va apărea un al treilea candidat șansele domnului Orban se reduc semnificativ pentru că deja sunt sub 50%”, conchide Dan Cristian Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *