Batalia pe ordonanta de urgenta a primarilor. Cum comenteaza liderii locali?

Ordonanta adoptata de Guvern, prin care da dreptul primarilor sa se mute la ce partid doresc intr-o perioada de 45 de zile, a alarmat opozitia reprezentata de ACL. De la amenintari cu scrisori catre ambasade, dosare in justitie si alte masuri de a ataca ordonanta, cei de la ACL acuza Guvernul ca pregateste terenul pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Insa, in timp ce liderii locali ai PNL – PDL striga tradare si furt, cei de la PSD saluta ordonanta Guvernului, dezmintind acuzatiile celor din ACL.

Un exemplu de lider local care acuza santajarea primarilor de catre Guvern este Stelian Dolha (PNL), care intr-o interventie la Realitatea TV, a dezvaluit ca la Bistrita, in sediul prefecturi, conduse de o persoana propusa de PNL, au avut loc intalniri cu primarii PNL si cu un reprezentant al CJ, pentru a vorbi de proiecte. Dolha afirma ca acestor primari li s-ar fi spus de catre Liviu Dragnea si cei de la PSD „astea sunt contractele, le semnati, dar sa stiti ca va trebui sa va ganditi ce faceti pe viitor”.

Liderul PNL ii acuza pe reprezentantii PNL care au ramas in functie si dupa iesirea PNL de la guvernare ca sunt instrumentele lui Victor Ponta.

Dolha a acuzat ca „fiecare primar are o intalnire tete-a-tete cu dl Dragnea si li se spune asta faci, astea sunt contractele”.

Președintele PNL Bistrita a adaugat că „in timpul lui Ion Iliescu aceasta ordonanta nu se dadea. In timpul lui Nastase, 2000 – 2004, cand democratia era amenintata, eu cred ca nici atunci aceasta ordonanta nu se dadea. Reusim sa facem un pas in 2006, iar cu toate astea ne intoarcem in timp, inainte de 90”.

De cealalta parte, Titu Bojin, presedintele CJ Timis din partea PSD, a afirmat tot la Realitatea TV ca „nu este un plan ca daca primarii trec catre un partid, nu neaparat la PSD, atunci acesti primari asigura furtul alegerilor. Asta inseamna ca daca raman la PSD, la PNL, la PDL, fura alegerile?”.

Liderul PSD Timis a precizat ca a fost inregistrata nicio adeziune in judetul sau si nici nu au existat discutii. De asemenea, acesta s-a declarat convins ca „PMP astazi o face declarativ ca nu primeste (n.r. primari). Eu sunt convins ca vor fi migrari si intr-o parte si in alta”.

Titu Bojin a conchis spunand ca „ordonanta e foarte bine venita”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: