Skip to content
Politică

Bătălia pentru Cotroceni. Pieleanu arată ”avantajul uriaș” al lui Tăriceanu EXCLUSIV

adevarul.ro
" "

Un important lider al Partidului Social Democrat a vorbit, în premieră, despre faptul că formațiunea politică din care face parte se gândește intens la alegerile prezidențiale din anul 2019 și a înaintat și un posibil candidat. Mai exact, președintele PSD Gorj consideră că primarul general al Capitalei ar fi cea mai potrivită persoană, întrucât Gabriela Firea stă cel mai bine în sondaje.

Citiți și BOMBA SĂPTĂMÂNII: Lider PSD devoalează numele candidatului la prezidențiale

În acest context, contactat de redacția de știri PSNEWS.RO, sociologul Marius Pieleanu a afirmat că șansele PSD-ului la alegerile prezidențiale din 2019, cu Gabriela Firea candidat, ”sunt reale”.

”Dacă doamna Firea va fi nominalizarea PSD-ului, șansele sunt reale. Se va juca cot la cot, până în ultimul moment, cu domnul Iohannis, funcția de președinte al României. Dar va fi grea nominalizarea, pentru că doamna Firea are, ca orice alt politician, și dușamani și prieteni în PSD. Este un lung drum de parcurs. Nominalizarea candidaturii pentru funcția de președinte este normal să vină din partea liderului PSD, Liviu Dragnea. Asta e cutuma partidului, și așa ar trbeui să fie în continuare, dar sigur că pot exista și surprize, una dintre ele fiind Gabriela Firea”, susține Pieleanu pentru PSNEWS.RO.

Mai mult, sociologul a susținut că șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un alt posibil candidat la alegerile przidențiale din 2019, ”are avantajul uriaș de a culege și din centru-dreapta a eșichierului politic românesc”.

”Un alt nume ar fi Călin Popescu Tăriceanu, are avantajul uriaș de a culege și din centru-dreapta a eșichierului politic românesc, cu siguranță. E greu de crezut, însă, că PSD-ul va accepta o nominalizare dinafara partidului. Nu își permite deocamdată partidul să nu nominalizeze un candidat. Ca strategie, ca potențial de câștig, soluția Tăriceanu ar fi una cu multe șanse. Însă, este puțin probabil ca Tăriceanu să candideze, dacă PSD ul are o altă variantă. Călin Popescu Tăriceanu va candida numai dacă va fi susținut de PSD și ALDE. Este suficient dide matur, responsabil și cu multă experiență politică încât să își dea seama de riscurile candidaturii pe un singur partid. ALDE nu e un partid de 30-40%, care să aibe șanse să câștige în mod real președinția cu candidatul său”, a adăugat acesta.

Chestionat dacă nu cumva este timpurie nominalizarea unui candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2019, profesorul universitar Marius Pieleanu a aformat că:

Există și riscul de a fi terfelit numele celui care va fi desemnat candidatul PSD la prezidențiale, dar există și avantaje. Avantajul este că e foarte greu să te mai atingi de el din ”perspectiva statului de drept”, atunci când va fi candidatului unui partid cum este PSD-ul. Se va spune că este un atac la adresa persoanei respective, tocmai pentru că este candidatul PSD la funcția de președinte”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *