Skip to content
Alegeri Politică

Bătălia pentru Cotroceni. Sociologul Vladimir Ionaș: Datele de la exit poll trebuie privite cu rezervă, pentru că nu includ voturile din străinătate

Facebook/Vladimir Ionaș
" "

Sociologul Vladimir Ionaș a precizat pentru PSNews.ro că prezența la vot de până la această oră nu este deloc surprinzătoare și că, per total, datele se vor opri undeva în jurul cifrei de 50 de procente.

“Prezența la vot până la ora aceasta nu este un surprinzătoare. Este pe linia alegerilor prezidențiale de acum 5 ani și a celor europarlamentare din acest an. De asemenea, putem vedea că și în cazul datelor demografice a celor care au ieșit la vot revenim la normalitatea cu care am fost obișnuiți, excepția fiind situația de la europarlamentare.

" "
" "

Probabil ne vom opri cu prezența undeva în jurul a 50% în țară, la care adăugăm numărul impresionant de voturi din diaspora. De aceea, inclusiv datele pe care le vom prezenta la exit poll vor trebui privite cu rezerva că nu includ voturile din străinătate”, a declarat Ionaș pentru PSnews.

Întrebat pe cine vede favorit pentru turul al II-lea, sociologul a spus că actualul președinte Klaus Iohannis va avea ca contracandidat fie pe Dăncilă, fie pe Barna.

“În turul al doilea discutăm despre cine va fi contracandidatul lui Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă sau Dan Barna. Cel mai probabil, diaspora va decide”, a conchis sociologul.

Secţiile de votare din România au fost deschise la ora 07.00. Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi să meargă la urne pentru a-şi exprima opţiunea la aleg.

Prezența la vot la ora 16.00 a urcat la 33,44 %, potrivit Biroului Electoral Central. Prezența e mai mare decât cea de la europarlamentarele din luna mai 2019, dar sub cea de la prezidențialele din 2014.

Judeţele cu cele mai mari prezenţe sunt Ilfov (41,61%), Cluj (39,99%) şi Braşov (38,87%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *