Skip to content
Politică

Bătălia pentru guvernare. De ce pierde PNL și de ce rămâne Victor Ponta?

În jurul lui Victor Ponta s-a creat un adevărat mister. Iar acesta are legătură cu funcția sa de prim-ministru. În aproape o lună de zile au apărut zeci de scenarii cu privire la viitorul lui Ponta în viitorul apropiat.

Plecarea în Turcia a lui Victor Ponta a dat drumul al robinetul cu scenarii . Marea lor majoritate dădea ca sigură demisia acestuia imediat cum ajunge în țară. Se dădeau chiar și variante de majorități, de prim-miniștri, etc.

La ora actuală un lucru este clar: Victor Ponta nu își va da sub nicio formă demisia din fruntea Guvernului. Perioada cea mai grea se pare că a trecut. Subiectul cu el la DNA deja începe să expire, iar dacă nu se întâmplă ceva nou, atunci Ponta se poate considera scăpat de presiunea publică pentru o perioadă de timp.

Mai mult, Victor Ponta a devenit războinic. Adică, a început o serie de contre cu președintele și chiar partenerul său de guvernare, Gabriel Oprea, cu privire la salariile demnitarilor. Acest lucru nu poate să însemne decât faptul că Ponta nu se predă, el își continuă lupta pentru a se menține la guvernar.

În privința partidului și acolo Victor Ponta pare că își va lua PSD-ul înapoi. Chiar dacă la acest moment există voci în interiorul formațiunii care își declară nemulțumirea, acestea vor fi supuse tăcerii în scurt timp. Aripa Dragnea, cea care se conturează în PSD, nu va avea puterea necesară și nici interesul de a stârni un război intern la acest moment.

Dragnea se află într-un turneu național pentru a testa susținerea față de gruparea sa, însă după ce Ponta își reia atribuțiile la Guvern și în momentul în care se va ajunge la rectificarea bugetară, iar primarii și președinții de CJ-uri vor primi bani de la Executiv, atunci toți pesediștii revoluționari vor pune lacăt la gură. Până la urmă, doar să fii nebun să te iei de cel care îți dă bani.

De asemenea, PNL se pare că a pierdut un tempo în acest moment în bătălia cu Ponta. Revenirea la Guvern i-a găsit pe „picior” greșit, reacția lor fiind aproape inexistentă. Singura replică a liberalilor a fost de genul da de ce s-a întors pe furiș – nu putea să ne anunțe să ne pregătim?

Demisia nu pare a fi o variantă, singurele posibilități ca Ponta să plece de la Guvern fiind cea legată de problemele din justiție sau cea privind o eventuală modificare a majorității în Parlament. În privința majorității, lucrurile nu se pot modifica până la toamnă. Și atunci e destul de greu, dacă Victor Ponta și Gabriel Oprea rezolvă toate problemele din coaliție.

Astfel, se reduce totul la eventualele probleme ale lui Victor Ponta în justiție. Pe lângă dosarul în care este cercetat, în spațiul public se zvonea că ar mai exista și alte dosare. Însă, e de ajuns ca în cel în care e cercetat alături de Dan Șova procurorii să solicite controlul judiciar. În acel moment, Victor Ponta ar fi în situația în care nu își poate exercita mandatul și se va pune probleme înlocuirii sale.

Așadar, telenovela care a înconjurat cazul lui Victor Ponta se apropie de un deznodământ. Chiar dacă e pentru o perioadă determinată, măcar vom avea parte de o liniște în spațiul politic.

4 comentarii la “Bătălia pentru guvernare. De ce pierde PNL și de ce rămâne Victor Ponta?

  1. Ponta e deja cu un picior in groapa politicii. Cel cu genunchiul, stiti Dvs! Este atat de pueril, ridicol si de-a dreptul penibil in comportament si discurs, incat nici o minune, de oriunde ar veni ea, de la Dumnezeu sau Alah, nu-l mai poate salva. E pe tobogan. Cu tot cu carje!

    1. Dorinta de parvenire
      Iohannis a cerut triplarea propriului salariu, lui Oprea si lui Ponta, chiar face declaratia de sustinere a triplarii propriului salariu, inaintea ordonantei in diret la TV, cand s-a vazut si ca nu e in stare sa lege 2 cuvinte in propozitie. Retardatul parvenit e însetat de triplarea salariului

  2. Daca „metoda” constitutionala nu….tine, se adopta una….neconstitutionala ! Problema e ca poporu` il sustine pe Ponta si s-ar putea sa cam….zburataceasca toate „combinatiile”….

  3. Angelescule, nu realizezi de ce pierde constant PENDELEU` ? Numa` pt tine….ca sa moara dusmanii de ciuda !!! De-aia !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *