Skip to content
Politică

Bătălie grea în PSD pentru fotoliile rămase vacante la Guvern: ultimele nume vehiculate la Transporturi și Dezvoltare

Jurnalul de Buzau

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că decizia privind noile propuneri pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării va fi luată marți în Comitetul Executiv al PSD și imediat după aceea îi va trimite președintelui Klaus Iohannis noile nominalizări.

Imediat după anunțul șefei Executivului, spațiul public a fost acaparat de mai multe posibile variante de propuneri. De altfel, sursele noastre ne-au dezvăluit că șeful PSD, Liviu Dragnea, insistă pe ideea ca noile numiri să fie din rândul parlamentarilor.

Felix Stroe și Răzvan Cuc, vehiculați la Transporturi

După ce inițial secretarul general al PSD Ștefănescu a aruncat în spațiul public informația potrivit căreia Dragoș Benea, senator PSD de Bacău, ar fi luat în calcul pentru a ocupa funcția rămasă vacantă la Transporturi, cel din urmă a refuzat o astfel de ofertă, pe motiv că ”pălăria este prea mare”.

Concret: preşedintele organizaţiei judeţene Bacău a spus că “nu mergem pe funcţii unde ne vine pălăria pe ochi”, fără să dea alte amănunte cu privire la motivele deciziei sale.

Însă, Benea a recunoscut într-o conferinţă de presă ţinută la Centrul de Afaceri din Bacău că a purtat discuţii cu Liviu Dragnea pentru un eventual post de ministru: „Vă confirm că au existat discuţii, la nivel înalt, ca organizaţia judeţeană PSD Bacău să aibă portofoliu în Guvernul României”.

Imediat după refuzul categoric al lui Benea, laboratorul PSD a început să conceapă alte variante, care să nu îi ofere posibilitatea actualului președinte al României să îi refuze din nou. Astfel că, în ideea că odată ce au fost miniștri ai Transporturilor, este lesne de înțeles că funcția le va veni mănușă, PSD-iștii au început să îi vehiculeze pe foștii miniștri ai Transporturilor Felix Stroe și Răzvan Cuc.

Diferența dintre cei doi, însă, este vizibilă. În timp ce Felix Stroe, președintele Organizației Județene PSD Constanța, l-a trădat ultima dată pe Liviu Dragnea, atunci când a semnat scrisoarea împotriva liderului PSD, Răzvan Cuc nu s-a dezis de șeful Camerei Deputaților și a continuat să fie umil și ascultător.

Daniel Suciu și Laura Moagher, variante pentru Ministerul Dezvoltării

În ceea ce privește bătălia pentru fotoliul de la Ministerul Dezvoltării, încă de zilele trecute, în PSD circulă nume de „rezervă”. Primul nume vehiculat este cel al Laurei Moagher, deputat PSD de Prahova.

Aceasta a intrat în Parlamentul României la alegerile din decembrie 2016, din partea PSD Prahova, fiind membru cu vechime în partid.

Înainte de a fi aleasă deputat în Parlamentul României, Laura Moagher a fost director al Parcului Memorial “Constantin Stere” (2012-2016) și vicepreședinte PSD și OFSD Prahova, iar după suspendarea din funcție a lui Rareș Enescu s-a ocupat și de secretariatul organizației județene. În vara anului 2016, Moagher a coordonat campania PSD pentru alegerile locale.

Un alt nume pe care PSD-iștii, potrivit surselor noastre, îl iau în calcul, este cel al lui Daniel Suciu, lider grup PSD din Camera Deputaților. Însă, dacă PSD-iști vor rămâne la această variantă pentru Ministerul Dezvoltării, aceștia vor risca din nou să se izbească de refuzul lui Klaus Iohannis, care ar putea să respingă propunerea pe motive de oportunitate. Suciu este un fost ziarist și, așa cum am mai precizat și în rândurile de mai sus, este actual lider al deputaților PSD, neavând nicio treabă cu domeniul pentru care ar fi propus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *