Skip to content
Politică

Bate vânt de independență la Guvern. Declarație tranșantă a premierului: Eu m-am opus restructurării. Nu vreau Guvernul Dăncilă 2

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, într-un interviu pentru Adevărul, că ea s-a opus restructurării Guvernului, că nu doreşte Guvernul Dăncilă 2, deoarece consideră că Executivul funcţionează bine în actuala formulă şi a spus că este „puţin probabil” să se răzgândească.

„Discut cu domnul Dragnea, ne consultăm, e preşedintele partidului, e normal să avem discuţii pe fiecare proiect. Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. (…) Am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o situaţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum. Azi am trimis către preşedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparţine premierului. Preşedintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ţinută”, a declarat Dăncilă în interviul pentru Adevărul.

Întrebată care va fi răspunsul său pentru Liviu Dragnea privind restructurarea, după Paşti, premierul a afirmat: ”Pe acest subiect, eu am decis să urmăm calea normală, fără restructurare. O să mă mai gândesc în perioada sărbătorilor”. Chestionată dacă este posibil să se răzgândească, Viorica Dăncilă a replicat: „Puţin probabil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *