Skip to content
Politică

Bate vântul prin buzunarele PSD după asalturile DNA. Vanghelie s-a supărat pe Andronescu / EXCLUSIV SURSE

Bate vântul cumplit prin buzunarele grangurilor PSD. Ce sărăcie lucie a lăsat DNA în partid şi cum s-a supărat fostul primar Marian Vanghelie pe senatorul Ecaterina Andronescu.

Pentru că se apropie Sărbătorile, facem superofertă: trei subiecte într-un singur articol. Dacă nimerim pe lângă, aşteptăm oricând drepturi la replică. În schimb, dacă nu vine nicio reacţie de la PSD-işti sau de la altcineva, păcatul lor să fie!

Surse politice au declarat, vineri, pentru PSnews.ro, că Partidul Social Democrat a făcut, recent, două serbări de Crăciun. Prima a avut loc miercuri, organizată la RIN Grand Hotel de către Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3. La această primă chermeză, au luat parte filialele din sectoarele 2, 3  şi 4, dar nu vreun mahăr, ci mai degrabă caracudă: activul de rând şi simpatizanţii.

Joi, în schimb, la sediul din şoseaua Kiseleff, s-au reunit celelalte filiale sectoriale (1, 5 şi 6), precum şi – atenţie! – liderii şi secretarii de stat (foşti şi actuali) din diversele organizaţii bucureştene. Acolo, în Kiseleff, şef de protocol este Nicolae Cristescu, actualul patron al FC Rapid, cunoscut în lumea fotbalului ca „Romeo Fantastick” şi „Birlic”, potrivit gsp.ro. Acolo, Cristescu ar fi făcut o figură extrem de proastă, gurile rele spunând că mai multe doamne din PSD s-au plâns de meniu.

„Mai sărăcăcios ca acum nu a fost niciodată!” Aceasta ar fi fost impresia generală lăsată de petrecerea despre care lumea se aştepta să fie o chindie în lege.

În primul rând, „Romeo Fantastick” ar fi servit invitaţii cu pateuri clasice, care nu doar că se găsesc la orice patiserie de la colţul străzii, ci păreau şi râncede, spun sursele noastre, care subliniază oripilarea doamnelor PSD-iste la contactul cu bucatele.

În al doilea rând, băutura ar fi umplut numai câteva termosuri cu cafea şi cu ceai, menite să ude fursecurile amărâte rătăcite pe masă.

Iar senzaţia serii a constat în… Sunteţi gata?… Sticksuri! PSD, partidul care a dat României luxul orbitor al epocii Năstase (contracarat, pe urmă, de opulenţa regimului Băsescu, dar să nu deviem), PSD, după cum spuneam, care altădată putea să scalde în şampanie o sală întreagă de tribunal, acum şi-a tratat propriii membri cu două fire, două paie.

În această foame generală cu eventual miros de mucegai, Liviu Dragnea le-ar fi zis apropiaţilor că vrea să o promoveze pe Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei, în locul lui Robert Negoiţă. Pe care Dragnea îl urăşte – asta n-a spus-o teleormăneanul, dar v-o spunem noi. Pentru că Negoiţă este considerat omul lui Victor Ponta – în mandatul doctorului în drept a făcut primarul carieră fulminantă social-democrată. Plus că edilul a cotizat din greu la partid, că doar n-o fi vreun sărăcan.

Neobositele noastre surse povestesc că, iniţial, Liviu Dragnea ar fi vrut să-l schimbe pe Robert Negoiţă cu Nicolae Bănicioiu ca preşedinte al PSD Bucureşti, pentru faptul că Bănicioiu este om mai de înţeles – poţi cădea la pace cu el. (Răii cei mai răi spun chiar că Bănicioiu ar avea vocaţia trădării şi că ar pendula între tabăra lui Dragnea şi cea a lui Ponta, dar nu ştim ce să credem.) Iar Liviu Dragnea ştie bine asta de când fostul ministru al Sănătăţii a venit în biroul lui şi i l-a prezentat pe celebrul Cristian Rizea, zis „Ferrari” şi „Monaco” – aspirant la fotoliul de primar al Sectorului 5. Deocamdată, căci preşedintele PSD încă nu i-a dat undă verde lui Rizea, pentru simplul fapt că decizia atârnă de un fir de păr: dacă i se pune cuiva pata şi rosteşte un singur cuvânt, Cristi Rizea va fi „pa”. Iar acel cineva este fostul ministru al Economiei Mihai Tudose. Şi Rizea, şi Tudose sunt deputaţi PSD de Brăila, iar oraşul dunărean reprezintă mărul discordiei dintre cei doi, din cauza unor neînţelegeri de afaceri.

Alt motiv pentru care Dragnea stă în cumpănă este că Rizea nu ar fi aşa de bogat precum lasă impresia şi nici nu ar desface prea repede băierile pungii. Adică, da, ar putea aduce sponsorizări de la diverşi asfaltangii şi bişniţari din Sectorul 5, dar, la o adică, o ofensivă de amploare către fostul fotoliu al lui Marian Vanghelie nu ar fi prea zornăitoare în arginţi. Iar fantoma lui Vanghelie încă bântuie sectorul, primarul „care a fost” căutând de zor un candidat pe care să îl garanteze, deoarece îl urăşte „din ficaţi” pe Rizea. (Oana Niculescu-Mizil poate da explicaţii mai amănunţite, dar nu intrăm în detalii.) Până una-alta, votanţii de la 5 (care nu sunt PSD-işti, ci cel mai bine pot fi definiţi ca „vanghelioţi”) trebuie să se mulţumească, din partea stângii, cu Cristian Rizea.

CITIŢI ŞI: Există viaţă după Vanghelie. Pe cine trimite Dragnea la Sectorul 5, pentru campania lui Rizea / EXCLUSIV SURSE

Încă două vorbe despre fierberea din Sectorul 5, apoi trecem la al treilea subiect. Acum zece zile, PSnews.ro a scris despre planul lui Dragnea de a o trimite în fostul fief vangheliot pe Ecaterina Andronescu, senatorul PSD având misiunea clară de a-l susţine pe Cristi Rizea. Vanghelie (cunoscut în sector sub porecla „Piticu’”) ne-ar fi citit şi ar fi pus mâna pe telefon, s-o ia la întrebări pe Cati Andronescu, pe ideea: „Ce faci? Mă trădezi?”, relatează sursele noastre. Andronescu s-ar fi dezvinovăţit, spunându-i fostului primar că ea nu se dusese „pe persoană fizică”, ci în urma unui ordin de la centru. În replică, Marian Vanghelie ar fi avertizat-o că PSD-ul doar se foloseşte de ea, trimiţând-o la înaintare, şi că Dragnea se gândeşte serios să joace cartea numită Gabriela Firea la conducerea PSD Bucureşti şi la Primăria Capitalei, intenţia fiind ca actualul purtător de cuvânt al partidului să o contracareze pe Alina Gorghiu, văzută de PSD-işti (în detrimentul lui Cristian Buşoi) drept cel mai probabil candidat al PNL-ului pentru scaunul lăsat gol de Sorin Oprescu.

Că tot a venit vorba despre Liviu Dragnea: al treilea set de zvonuri care ne-au ajuns la urechi arată că, dacă planul A al lui Dragnea era să îl schimbe pe Nicu Bănicioiu, tragedia din clubul Colectiv a dat peste cap toate urzelile tronului, obligându-l pe teleormănean să înghită găluşca şi să-l suporte la butoanele bucureştene pe Robert Negoiţă, despre care greii PSD-ului ştiu că nu poate fi controlat, din cauză că nu îl dă agerimea politică afară din casă. De altfel, s-a văzut în campania pentru şefia PSD: Negoiţă a anunţat că îl contracandidează pe Dragnea, iar nici 24 de ore mai târziu s-a răsucit.

Cam aşa se prezintă scena social-democrată bucureşteană, aşa că PSD-iştii ar face bine să nu mârâie prea tare la şefii lor că-i ţin pe uscat, fiindcă se anunţă lupte ca la Stalingrad începând chiar din iarna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *