Skip to content
Sănătate

Bătrână de 83 de ani, ținută opt ore în frig în curtea spitalului din Târgoviște. Doctor: Mai bine stătea acasă

facebook

O pacientă a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a așteptat opt ore, într-un cort neîncălzit din curtea unității medicale, până când cineva a putut să o preia pentru investigații.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani, adusă cu ambulanța. Managerul Spitalului din Târgoviște recunoaște că timpul de așteptare a crescut, dintr-un motiv simplu: sunt tot mai mulți pacienți și insuficient personal, scrie digi24.ro.

Fiica pacientei: „Mi-a zis doamna de la Salvare că va trebui să aștepte cam mult, dar dacă îmi zicea condițiile în care trebuie să aștepte, nu o lăsam să meargă pentru că i-a făcut mai rău așteptarea.

Când a ajuns, te întreabă: De ce ați venit aici? Ce s-a întâmplat? A spus: Mi-e rău. (medicii – n.r.): Păi și ce căutați? Mai bine stăteați acasă.

Au ținut-o…, era urgență, femeie în vârstă, temperatură, frisoane și au ținut-o, de la 1 până la 8 seara nu i-au făcut nimic, într-un cort neîncălzit.

Este la pneumologie, într-o rezervă în care a tremurat de frig toată noaptea. Are doar o jumătate de păturică. Nu i s-a adus pătură nici până azi la 12„.

Claudiu Dumitrescu, manager de spital: „Timpul de așteptare la primă urgență a crescut și asta are două motive – numărul mare de pacienți în 24 de ore. La noi se ajunge la 300 de prezentări într-o zi. Al doilea motiv este numărul mic de medici specialiști de medicină de urgență pe care îi avem la spital.

Corturile au un sistem de încălzire. În mare parte au fost înlocuite cu containere. Cele 2, 3 corturi care au mai rămas au un sistem de încălzire, dar când temperatura scade ele nu fac față să asigure o temperatură optimă normală în anumite perioade. Facem eforturi disperate să înlocuim toate corturile cu containere mai performante de încălzire„.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *