Batrâni din Bucureşti, sechestrați și amenințați pentru a le fi luate moștenirile

bătrână
Sursa foto: Danie Franco / Unsplash

Descinderi ale Poliției din București la mai mulți indivizi care identificau persoane vârstnice care nu au moștenitori și încercau să le ia averile.

Bătrânii erau plasați într-un imobil în condiții improprii, sub supraveghere permanentă și erau amenințați.

Polițiștii pun în executare patru mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere în București și județul Ilfov într-un dosar penal de lipsire de libertate și înșelăciune.

Potrivit unui comunicat al poliției, din 2017 până acum, suspecții ar fi identificat „femei și bărbați având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/ sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora”.

Din cercetările poliției s-a stabilit că cinci dintre suspecți s-au căsătorit cu victimele aflate la o vârstă înaintată, după care le-au deposedat de bunuri imobile.

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit suspecților consultanță pentru obținerea de la autorități a unor înscrisuri necesare demersului infracțional.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL