Bătrâni mutați dintr-un centru verificat, găsiți de polițiști într-un imobil în construcție din Ilfov

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Luni seară, polițiștii de la IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile, unele dintre acestea cu dizabilități, precum și o altă persoană, care le însoțea.

„În continuarea cercetărilor, femeia care însoţea cele 11 persoane afirmă că ele au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, judeţul Ilfov”, a precizat Poliţia Română.

Pentru că nu se puteau deplasa, câteva dintre persoane se pare că ar fi fost aduse pe șantier fiind cărate în cearșafuri, de la centrul care se afla în apropiere de șantierul unde au fost găsite.

În acest caz continuă cercetările, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale.

Raed Arafat a vorbit luni noaptea la Digi24 despre acest caz și a venit cu detalii. „Am fost solicitați de la Poliția Ilfov pentru a interveni în sprijin în această situație. Este vorba de 11 persoane mutate într-o casă aflată în construcție, fără condiții minime necesare și fără condiții de siguranță pentru ei. Au fost trimise echipaje de la SMURD, inclusiv un echipaj cu medic, și de la Ambulanță un echipaj cu medic și unul cu asistent. De la SMURD au fost trimise și două mașini pentru victime multiple și alt echipaj de prim ajutor.

Aceștia au evaluat persoanele. Șase dintre ele vor fi transferate și probabil au ajuns deja la o locație care are condiții bune pentru primirea lor, și care nu pune probleme din punct de vedere al calității și al siguranței. Patru persoane au fost luate de aparținători, din ce am înțeles, și mai este o persoană care va fi transferată; am înțeles că la un moment dat nu dorea, adică refuza transferul către locația nouă. Detaliile urmează să fie stabilite de către colegii de la poliție”, a spus șeful DSU.

„Din punctul nostru de vedere, transportul lor către o zonă sigură după evaluarea medicală este cel mai important lucru. Situația este încă în dinamică, dar în curs de finalizare. Din momentul în care s-a decis să fie transportați către altă locație, și nu către spital, înseamnă că situația lor nu era critică. Numai că nu aveau cum să rămână într-o casă în construcție, fără condiții minime de îngrijire. Persoanele care au fost transferate merg la un azil cu  condiții bune și care nu pune probleme. Este vorba despre un hotel care a fost transformat de mai mult timp, nu acum, într-un azil de bătrâni, și care are o locație bună și condiții bune”, a adăugat Raed Arafat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: