Skip to content
Politică

Bătut în alegerile din comună, dar trimis apoi în Parlament. Deputatul AUR, Gheorghe Rusu, a schimbat 5 partide în cariera sa

Facebook / Daniel Gheorghe Rusu

Pentru mulți intrarea AUR în Parlamentul României reprezintă în continuare un șoc, cu atât mai mult cu cât numele celor care se vor regăsi în viitorul parlament nu poartă cu ele o rezonanță anume. PS News vă oferă profilul noilor deputați și senatori AUR. Astăzi facem cunoștință cu Daniel Gheorghe Rusu, un fost traseist, cu un un vocabular vulgar.

Portretul traseistului vulgar

Daniel Gheorghe Rusu a reușit să câștige la alegerile din 6 decembrie un mandat de deputat în viitorul Parlament al României pe listele AUR în județul Alba, în ciuda faptului că la alegerile locale oamenii din comuna Spring, unde fusese edil, nu îl mai voiau, Rusu pierzând alegerile în fața candidatului PNL.  Atât de antipatic devenise Rusu în comuna Spring, încât acesta a pierdut și alegerile parlamentare în localitate. Totuși având un scor bun la nivel de județ, fostul primar care primise un vot de blam de la locuitorii din Spring în septembrie, ajunge parlamentar.

Cariera politică a lui Gheorghe Rusu are la bază un cuvânt – traseism. El a ajuns primar în 2004 pe listele Partidului Umanist, devenit apoi Conservator. În 2006 a trecut la Partidul Democrat, devenit ulterior PDL. În 2008 a câștigat primăria că membru PDL, dar în 2012 a trecut la PNL și a candidat din nou că reprezentant al USL. Nu a rezistat mult din în PNL, pentru că în 2016 a candidat din partea ALDE. În octombrie 2018 s-a poziționat clar în favoarea referendumului pentru familie și a anunțat public că va începe lucrările de introducere a apei potabile în comună cu satul care va avea cea mai mare prezența la referendum, așa cum anunța și presa locală.

Așadar deputatul Rusu e la al cincilea partid. Presa locală mai scrie că Rusu, cât timp a fost primar s-a remarcat printr-un limbaj vulgar la adresa contra-candidaților săi. De asemenea, prin toate partidele prin care a trecut a ajuns în situații conflictuale cu liderii județeni. După moțiunea și căderea Guvernului Dancilă din 2019, Rusu a criticat dur conducerea ALDE, folosind din nou vulgarități: „Criză din guvern și încăpățânarea unor colegi din ALDE, blochează primăria Spring și aduc comunitatea locală în pragul colapsului! Nu înțeleg cu cine se consulta Tăriceanu, Vosganian sau Chițoiu când decid să părăsească guvernarea și nici nu înțeleg cât de mult le pasă de noi prostii ăștia de jos, care suferim de pe urmă deciziilor lor hazardate”, a spus atunci fostul primar. Acesta le-a reproșat șefilor de la ALDE că „iar ați dat o palmă la c***t”.

În 2016, Rusu a avut un nou derapaj, numindu-i „curvălăi” pe cei din conducerea Consiliului Județean Alba: „Am auzit că politică e curvă dar nu am crezut nici o dată că atâția curvălăi stau la coadă. După ce am rămas cu un buget groaznic de mic, care nu poate satisface nici măcar salariile angajaților și a dascălilor pe un an întreg, se pare că același Consiliul Județean care a alocat zeci de miliarde pentru un oraș doar pentru a susține voleiul de acolo, a pus umărul pe lângă SC DPL SA… pentru a nu mai plăti în întregime nici măcar contractul de deszăpezire semnat în acest an”.

Lui Gheorghe Rusu îi place să se manifeste așadar în largul său pe Facebook, acolo unde îmbină vulgaritățile cu postări cu tentă mistico-religioasă: „Și Tu ai spus Doamne, Cel fără de greșeală să arunce primul cu piatră… Ai lăsat Doamne dreptatea să ne-o împartă hoții… Ajunge Doamne, suntem noi… poporul Tău! Pentru că nu vreau să te mai plictisesc, te rog Doamne, spune-ne adevărul: Să fie începutul Apocalipsei din România? Sau trebuie să nu mai credem în minciună, ura și să scăpăm de ei, regăsindu-te urgent pe ține, frumosul din lăuntrul sufletului nostru și puterea de a recunoaște că nu avem întotdeauna dreptate!”.

Începând de anul acesta Gheorghe Rusu ne va reprezenta cu mândrie în viitorul Parlament, în calitate de deputat AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *