Skip to content
Magazin

BBC a primit 100.000 de reclamaţii după modificarea programului în urma decesului prinţului Philip

" "

BBC a primit 100.000 de reclamaţii din partea telespectatorilor după modificarea programului în urma decesului prinţului Philip.

Reţeaua de televiziune şi-a schimbat complet programul de vineri, 9 aprilie, pentru a acoperi acest subiect.

" "
" "

„EastEnders” şi finala „MasterChef” au fost înlocuite de programe de ştiri, iar emisia BBC Four a fost complet suspendată.

BBC a transmis: „Suntem mândri de modul în care am reflectat subiectul şi de rolul pe care îl jucăm în momente de importanţă naţională”.

Reţeaua a refuzat să confirme numărul de plângeri primite. The Sun a scris că este vorba despre 100.000.

Cifrele urmează să fie incluse în buletinul bilunar care apare joi, informează news.ro.

Dacă este vorba despre 100.000, acesta va fi cel mai mare număr de reclamaţii primit pentru grilă în istoria BBC.

Alte programe care au atras numeroase reclamaţii pentru BBC sunt transmisiunea „Jerry Springer: The Opera”, cu 63.000, în 2015, şi farsa telefonică făcute de Russell Brand actorului Andrew Sachs, cu 42.000 de reclamaţii, în 2008.

Nu doar BBC şi-a modificat programul pentru a aborda decesul prinţului Philip. ITV şi Channel 4 au prezentat de asemenea extinse programe de ştiri.

Mulţi telespectatori au renunţat să mai urmărească programele. Audienţa de vineri seară a ITV a scăzut cu 60%, faţă de săptămâna anterioară. Audienţa BBC One a scăzut cu 6%, în timp ce cea a BBC Two a pierdut două treimi.

Cel mai urmărit program de vineri seară a fost „Gogglebox” al Channel 4, cu 4,2 milioane de telespectatori.

Sâmbătă, BBC a publicat pe site un formular prin care permitea telespectatorilor să fomuleze plângeri. Formularul a fost retras duminică, după ce numărul reclamaţiilor a început să scadă, a spus corporaţia.

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. El urmează să fie înmormântat pe 17 aprilie, la Castelul Windsor.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *