BBC: Extrema dreaptă vrea să declanșeze o revoluție în Germania, profitând de protestele fermierilor

Sursa foto: farmer.pl

Grupările de extremă dreapta din Germania discută despre răsturnarea guvernului, profitând de furia fermierilor care protestează planurile Berlinului de eliminare a subvențiilor agricole, potrivit BBC.

În timp ce protestele continuă la Berlin, au apărut avertizări potrivit cărora mișcarea agricultorilor este infiltrată de extremiști care profită de acest scandal pentru a promova ideologia „Germania prima”.

Grupări neonaziste și monarhiste apar în număr tot mai mare la protestele fermierilor care au blocat mai multe străzi din capitala Germaniei.

Pe canalele de Telegram au apărut postări cu discuții aprinse despre posibilitatea formării unei rezistențe în masă care să ajute la „demontarea” guvernului.

Grupuri mici și nonconformiste de extremă dreapta precum Saxonii Liberi, A Treia Cale și Patria au un număr foarte variat de urmăritori online.

Dar cancelarul german Olaf Scholz a avertizat weekendul trecut că extremiștii folosesc rețelele sociale pentru a „otrăvi” dezbaterile democratice, catalogând orice discuții despre revolte populare drept „aiureli” periculoase.

Cu toate că fermierii și principalul sindicat german din agricultură vor să se distanțeze de mișcările extremiste, simbolurile extremei drepte continuă să apară în timpul protestelor.

În orașul Cottbus din estul țării, un bărbat a fost alungat de la un protest oficial pentru că purta simbolul Reichsbürger – o mișcare de extremă dreapta care respinge statul german modern.

Cu toate că majoritatea bannerelor afișate în timpul protestelor nu aveau mesaje promovate de extrema dreaptă, există și excepții, precum steagul Landvolkbewegung, asociat cu o mișcare agricolă antisemită din anii ’20, folosit de diverși membri ai extremei drepte care și-au făcut apariția la proteste.

Sindicatele cer miniștrilor să renunțe la planurile de a elimina subvențiile pentru combustibil care pot ajunge în medie la 3.000 de euro pe an.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: