BBC intenţionează să reducă 500 de locuri de muncă în următorii doi ani

Sursa foto: Flickr

BBC, care a demarat un vast plan de economisire şi transformare, intenţionează să elimine încă 500 de locuri de muncă până la sfârşitul lunii martie 2026, după ce efectivele sale au scăzut cu 10% în ultimii cinci ani, a anunţat marţi grupul public britanic de radiodifuziune.

Cu ocazia publicării raportului său anual, BBC a precizat că efectivele sale s-au redus cu aproape 2.000 de locuri de muncă în ultimii cinci ani.

„Până la sfârşitul lunii martie 2026, ne aşteptăm să vedem o reducere de aproximativ 500 de locuri de muncă în serviciul public”, a precizat BBC într-un comunicat.

Pe lângă un plan anual de economii de 500 de milioane de lire sterline (594 de milioane de euro) anunţat în urmă cu doi ani, BBC pune în aplicare un plan suplimentar de reducere a costurilor de 200 de milioane de lire sterline (237 de milioane de euro) anunţat în martie.

Instituţie-cheie în peisajul audiovizual britanic, BBC a fost criticat în special de conservatori, care au pierdut puterea în faţa laburiştilor în alegerile generale din 4 iulie.

BBC se confruntă cu exodul publicului tânăr dinspre media tradiţionale în favoarea platformelor şi a reţelelor sociale, precum şi cu critici tot mai numeroase privind modul său de finanţare.

În martie, directorul său general, Tim Davie, a declarat că BBC examinează diverse opţiuni pentru reformarea taxei de licenţă, principala sa sursă de finanţare, după 2028, când expiră actuala cartă.

Anul trecut, BBC a strâns 3,6 miliarde de lire sterline din taxa de licenţă (4,27 miliarde de euro), în scădere cu 80 de milioane de lire sterline, potrivit raportului anual. Taxa de licenţă este în prezent de 169,50 lire sterline (200 de euro), în urma unei creşteri în aprilie, după o îngheţare de doi ani.

Citește mai mult AICI

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: