Skip to content
Economie Politică

BCR a anunțat o creștere semnificativă a profitului net

BCR a anunţat vineri o creştere de 81,3% a profitului net în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 1,015 miliarde lei (218,2 miliarde euro), pe fondul avansului venitului operaţional.

Venitul operaţional al băncii a crescut în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 12,8%, până la 2,43 miliarde lei (523,4 milioane euro).

În activitatea de retail, BCR a generat credite totale noi acordate în moneda locală persoanelor fizice şi microîntreprinderilor de 6,3 miliarde lei în primele nouă luni din 2018, pe baza creşterii, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 46% a creditului de nevoi personale “Divers” şi o creştere de patru ori a vânzărilor pentru creditul standard imobiliar “Casa Mea”, potrivit news.ro

”BCR şi-a consolidat poziţia de lider şi principal partener bancar pentru românii care vor să-şi cumpere o casă, cu peste 22% din piaţa creditării imobiliare din România (credite noi generate). Vânzările pentru microîntreprinderi au crescut cu 50% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinute de oferta îmbunătăţită şi de implicarea BCR în programul guvernamental Start-Up Nation”, se arată în comunicat.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 15,5%, la 1,515 miliarde lei (325,7 milioane euro), ca urmare a creşterii nivelului dobânzilor în piaţă, precum şi a volumelor mai mari de credite şi conturi curente.

Cheltuielile administrative generale în primele nouă luni ale 2018 au ajuns la 1,212,3 miliarde lei (260,6 milioane euro), mai mari cu 11,6%, fiind impactate de cheltuilile mai mari de personal, a investiţiilor în noul sediu şi în proiecte IT.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *