Beatrice Mahler: Datele arată că 1 din 16 oameni va fi diagnosticat cu cancer pulmonar

Sursa foto: facebook

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, afirmă, joi, că există speranţă în cancerul pulmonar, dacă sunt conştientizate riscurile şi dacă se evaluează din timp situaţia. Potrivit medicului, statistica actuală arată că 1 din 16 oameni va fi diagnosticat cu cancer pulmonar, factorii de risc principali fiind fumatul intensiv, consumul de alcool şi cafea.

”Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului Pulmonar reprezintă un prilej de a aduce în atenţia populaţie nevoia de a conştientiza riscul de cancer pulmonar. Această direcţie presupune pe de o parte evaluarea individuală a factorilor de risc la care ne expunem în viaţa de zi cu zi, dar şi ce trebuie să facem pentru a depista cancerul pulmonar în cel mai timpuriu stadiu posibil”, a scris, joi, pe Facebook, Beatrice Mahler.

Potrivit managerului Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, screeningul cancerului pulmonar reprezintă o soluţie şi presupune examen CT al toracelui cu doză mică radiaţii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: