Skip to content
Sănătate

Beatrice Mahler: Există riscul să închidem centrul de vaccinare de la Institutul „Marius Nasta”

Inquam Photos / Octav Ganea

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, atrage atenția asupra riscului ca centrul de vaccinare din unitate să fie închis. Problema este legată de modul de plată al personalului din acest centru, care poate fi recompensat pentru weekendurile lucrate doar cu zile libere, nu și cu bani, ceea ce pune în pericol fluxul de activitate.

„Nu putem plăti suplimentar personalul din centrul de vaccinare, pentru că suntem spital. Există riscul să închidem acest centru, pentru că noi, pentru personalul care lucrează în zilele de sâmbătă și duminică, trebuie să dăm zile libere în compensare. Dacă cineva lucrează un weekend trebuie să fie aproape o săptămână liber și nu mai avem personal cu care să asigurăm funcționarea centrului, pentru că nu putem plăti orele suplimentare chiar dacă am vrea acest lucru.

Legislația nu ne permite decât să acordăm zile libere. Este extrem de dificil. Am semnalat această problemă către Ministerul Sănătății. Să sperăm că vor fi demersuri pentru că avem o problemă cu centrul de vaccinare.

Ajungem într-un moment de risc major, să nu putem asigura funcționarea lui. Este un flux care trebuie asigurat și nu poți să îl asiguri dacă n-ai personal care trebuie plătit”, a spus Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *