Skip to content
Sănătate

Beatrice Mahler: Trebuie să alegem testarea în masă în București. Dacă vreți, și la intrarea în magazinele mari    

Inquam Photos / Octav Ganea

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, susține că populația ar trebui să fie testată masiv, mai ales în orașe foarte afectate, cum ar fi Capitala.

Eu cred că în acest moment trebuie să alegem testarea masivă și cred că asta ar fi o soluție pentru tot Bucureștiul, cu teste rapide să facem un screening al populației. Dacă vreți, și la intrarea în magazinele mari, pentru că trebuie să facem testare cât mai mult în acest moment, pentru ca persoanele depistate pozitiv să rămână la domiciliu, să fie izolate și abia apoi politicul să decidă care este momentul de introducere al certificatului verde”, a declarat Beatrice Mahler la B1TV.

Medicul susține că ”testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi masive de vieți”, precizând că vaccinarea și carantinarea sunt doar soluții pe termen scurt.

Eu cred că accesibilitatea testării trebuie să fie modificată. Cum se fac zone mobile de vaccinare, același lucru putem face și pentru zona de testare. Probabil că trebuie să mergem noi pentru oameni, pentru că unii au reținere de a merge în spitale”, a declarat Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *