Skip to content
Sănătate

Beatrice Mahler: Unitatea ATI mobilă funcționează deocamdată fără pacienți. Pompierii sunt încă în curtea Institutului Marius Nasta

Inquam Photos / Octav Ganea

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat la Digi24 că în urma incidentului produs la unitatea de terapie intensivă mobilă, aceasta funcționează, deocamdată, fără pacienți, iar o mașină de pompieri se asigură cel puțin până marți dimineața că nu vor apărea alte probleme.

În acest moment unitatea mobilă funcționează fără pacienți. O mașină de pompieri este în curtea Institutului să supravegheze că nu apar alte incidente și o să vedem mâine (marți – n.r.), din nou, împreună cu echipele ISU, concluziile celor 24 de ore de supraveghere”, a explicat Beatrice Mahler, la Digi24.

O mobilizare masivă a forțelor de intervenție – mașini de pompieri, ambulanțe, SMURD – a avut loc duminică seara la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, unitate COVID, unde alerta a fost dată la ora 22:22 de personalul medical, care a văzut o flamă urmată de fum la unitatea mobilă ATI din curtea spitalului.

Incidentul nu s-a soldat cu un incendiu, nimeni nu a fost rănit și pacienții au fost mutați în spital. În unitatea mobilă erau 7 pacienți, dintre care 5 intubați. Nu au fost răniți și sunt în stare stabilă. Aceștia au fost relocați în clădirea institutului, nu a fost nevoie să fie transferați în alte spitale.

Au intervenit opt autospeciale de stingere și opt echipaje SMURD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *