Skip to content
Politică

BEC a respins mai multe cereri de înregistrare a semnelor electorale. Partidul Împreună pentru Moldova, printre acestea

Bucuresti FM

Biroul Electoral Central a respins, în şedinţa de duminică, contestaţia formulată de partidul Împreună pentru Moldova la decizia referitoare la înregistrarea siglei. De asemenea, au fost respinse cererile de înregistrare a semnelor electorale depuse de Mişcarea Patrioţilor Români, Partidul Pentru Odorheiu Secuiesc şi Alianţa electorală România Socialistă.

BEC reunit, dumincă, a luat în discuţie contestaţia formulată de partidul Împreună pentru Moldova la decizia de respingere a înregistrării.

BEC a respins contstaţia ca fiind neîntemeiată, având în vedere că Legea 115/ 2015 nu prevede o cale de atac împotriva hotărârilor referitoare la respingerea cererilor de înregistrare a semnelor electorale, potrivit news.ro

De asemenea, prin decizii anterioare, BEC a respins înregistrarea semnelor electorale ale Mişcării Patrioţilor Români, Partidului Pentru Odorheiu Secuiesc şi Alianţei electorală România Socialistă.

În ceea ce priveşte Mişcarea Patrioţilor Români, BEC precizează că nu face parte dintr-o categorie prevăzută de Legea 115/ 2015 pentru care se poate face înregistrarea semnelor electorale.

Partidul Pentru Odorheiu Secuiesc nu apare în Registrul partidelor, neexistând o hotărâre definitivă de înregistrare a formaţiui politice, iar Alianţa electorală România Socialistă a propus ca siglă un însemn naţional.

Anterior, Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererile de înregistrare a semnelor electorale ale candiaţilor independenţi Nicuşor Dan, Dan Cristian Popescu, Lucian Tiberiu Bodea şi Gheorghe Man. De asemenea, au fost respinse şi cererile depuse în afara termenului legal de către Partidul Noua Românie şi Împreună pentru Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *