Skip to content
Politică

BEC: Autocolantele cu sloganul PSD „Alături de tine”, lipite de primăria condusă de Gabriel Mutu în școlile din Sectorul 6 constituie propagandă electorală și trebuie înlăturate

Autocolantele cu sloganul PSD „Alături de tine”, lipite de primăria condusă de Gabriel Mutu în școlile din Sectorul 6 constituie propagandă electorală și trebuie înlăturate, a decis Biroul Electoral de circumscripție. Mutu a atacat decizia la Biroul Electoral Municipal, care i-a respins contestația.

În școlile din Sectorul 6, autocolante cu sigla „S6” și mesajul „Alături de tine” au fost lipite pe separatoarele din plexiglas și pe alte panouri.

Filiala Sector 6 a PNL a depus o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție Sector 6, care a dat o decizie prin care, „ținând cont că propaganda electorală este interzisă în unitățile de învățământ” și „în vederea promovării unei competiții electorale imparțiale”, a sesizat Administrația Școlilor Sector 6 să înlăture din unitățile de învățământ respectivele autocolante.

Gabriel Mutu a contestat decizia la Biroul Electoral al Municipiului București, care la rândul său a constatat că mesajul răspândit de Primăria Sector 6 în școli este unul electoral și încalcă articolul 65 alineatul 4 din Legea 115/2015.

Legea prevede că:

Este interzisă organizarea acțiunilor de campanie electorală în unitățile militare, precum și în spațiile din școli și universități în perioada de desfășurare a cursurilor.

Biroul Electoral al Municipiului București subliniază, în decizia de respingere a contestației lui Mutu, că Primăria Sector 6 a folosit pe acele autocolante un mesaj care este al PSD, în scop electoral.

Extras din hotărârea biroului electoral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *