Skip to content
Politică

BEC a invitat MAE la discuții ce vizează modalitatea de vot în diaspora pentru turul II

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a declarat că potrivit legii, secțiile de votare trebuie să se închidă la ora locală 21:00, iar procesul de vot nu poate fi prelungit. El a mai spus că BEC a invitat MAE la discuții pentru a găsi soluții la votul din cel de-al doilea tur de scrutin.

„La ora 21 președintele secției dispune închiderea sălii. Alegătorii care la 21:00 se află în sală votează, BEC nu poate modifica dispozițiile imperative ale legii care prevăd închiderea secțiilor la ora 21:00”, a spus Marian Muhuleț.

Muhuleț a transmis că Biroul Electoral Central a invitat reprezentanții MAE la o întâlnire cu cei ai Biroului. „Scopul întâlnirii privește indentificarea unor soluții pentru turul al doilea”, a afirmat Marian Muhuleț.

Cozi imense s-au format la secţiile de votare din mai multe oraşe din Europa. Sute de români care se află în străinătate au ieșit duminică la vot, cei mai mulți dintre ei sperând probabil că astfel vor putea schimba, într-un fel sau altul, viitorul României.

Doi dintre candidații la președinție au cerut ca programul de votare în diaspora să fie prelungit datorită numărului mare de români care voiau să își exercite dreptul de a vota, însă, în cele din urmă, secțiile s-au închis la orele 21.00.

Circa 200 de persoane au protestat la sediul MAE, duminică seară, în legătură cu organizarea defectuasă a alegerilor în străinătate. La finalul protestului, manifestanţii au fost îndemnaţi să revină luni, de la ora 17.00, pentru a cere în continuare ca românii din diaspora să poată vota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *