Skip to content
Politică

Becali a schimbat foaia cu Voiculescu? Declarații-şoc: „Dați-i drumul!”

" "

Finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, i-a luat apararea lui Dan Voiculescu marti in scandalul cartilor scrise de detinuti in inchisoare. De asemenea, latifundiarul din Pipera a declarat că în ciuda faptului că nu îl stimează și că în trecut a avut o relație conflictuală cu acesta, s-a arătat surprins că nu a fost nicio zi acasă pentru a-și vedea nepoții:

„Uite Voiculescu, nu il stimez si nici n-am treaba cu el. Este bunic si are dreptul la 15 zile pe an in regim inchis. In cazul sau are dreptul la vreo 35 de zile sa vina acasa. Nu a venit nici macar o zi acasa. (…) Nu am prietenie cu el si nu il stimez pe Voiculescu, eram in dusmanie cu el, dar dati-i drumul, conform legii. Are voie 15 zile pe an, dati-i 5 sau macar una, daca sunteti oameni sau crestini. Este adevarat ca a scris 10 carti. Si eu zic ca nu este normal. Dar legea spune ca trebuie sa ii dai 15 zile pe an la regim inchis, cum este el, ca sa isi vada nepotii, nevasta si fiicele. Dar de ce nu ii dai drumul?”, a precizat Gigi Becali.

" "

Ministrul Justitiei Raluca Pruna a declarat, marti, ca in prima sedinta de Guvern de anul acesta va propune o Ordonanta de Urgenta prin care sa fie abrogata dispozitia din lege care prevede ca detinutii care scriu lucrari stiintifice in puscarie beneficiaza de o reducere cu 30 de zile a pedepsei, pentru fiecare carte. Ministrul a precizat ca „fenomenul este complet scapat de sub control”.

Ministerul Justitiei a facut publice, la inceputul anului, titlurile lucrarilor stiintifice elaborate si publicate de detinuti in perioada 2013-2015. Dan Voiculescu, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Copos, Gigi Becali si Catalin Voicu se numara printre condamnatii celebri care s-au ocupat sustinut de scrierea de carti in penitenciar, dovada multiplele titluri publicate, valorand fiecare o luna de detentie in minus.

DNA a deschis, marti, dosar penal in cazul cartilor scrise de detinuti si face verificari privind favorizarea faptuitorului, fiind vizati profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care au propus eliberarea. In plus, potrivit Romania TV, 17 profesori de la ASE, dintre care doi decani, vor fi cercetati de Comisia de etica dupa ce si-au dat girul pe cartile detinutilor, informează bzi.ro.

" "

2 comentarii la “Becali a schimbat foaia cu Voiculescu? Declarații-şoc: „Dați-i drumul!”

  1. Legea pt condamnati ar trebui sa fie mult mai aspra.Numai asa o persoana ar fi determinata sa nu mai comita ilegalitati.Pai daca el are dreptul sa plece in permisie acasa,daca vrea conditii de 5 **** in puscarie,etc,etc atunci sa tot comita ilegalitati!
    Este revoltator faptul ca puscariasii au conditii incomparabil mai bune decat bolnavii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *