Skip to content
Politică

Becali, atac dur către Raluca Prună: Schimbi legea și după aia să vorbești, doamna ministru!

Latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, a lansat critici dure la adresa ministrului Justiției, Raluca Prună, după ce aceasta a declarat, marți, că va propune în prima ședință de guvern din luna februarie adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să fie eliminată prevederea conform căreia lucrările științifice scrise după gratii pot aduce reducerea cu 30 de zile a perioadei de detenție, potrivit b1.ro.

„Când scrii cartea, o dai la comisie, îți scade automat din comisie. Nu poate fi revocat câștigul prin muncă. Scrierea de cărți face parte din câștigul prin muncă. Ministrul nu știe lege. O să mă duc și o să îi citesc”, a declarat Becali.

Becali subliniază că „un judecător nu poate cenzura cărțile pentru că scrie legea că e lucrare științifică și trebuie să câștige 30 de zile. Dacă legea permite să scrii carte, o scrii și gata.
Schimbați-o și gata, dacă nu vă convine. Dacă nu se revocă câștigul, ce mai vrea doamna ministru?”.

Acesta a explicat și cum se scrie o carte în detenție.

„Nu știți legea. Acolo scrii. Scriu cartea asta în 60 de zile, trei ore pe zi. Îți dă loc în sala de cultură și acolo tu ești verificat în fiecare zi dacă trei ore scrii. Trebuie să stai trei ore la masă, să te vadă că scrii milițianul. Îți face programul. Te duci la locul de cultură, că există loc de cutltură de scris cărți. Comisia era formată din cinci membri – directorul, inspectorul, directorul adjunct, psiholog, judecătorul pușcăriei. Dacă le venea cartea cu ștampilă de la editură, verificau dacă e acreditată”, a declarat Becali.

Întrebat dacă există și alt tip de muncă prin care poți primi o reducere a pedepsei cu 30 de zile, Becali a răspuns afirmativ – „și dacă scrii un articol de cinci rânduri într-o revistă de specialitate. Stănculescu. I s-a permis să scrie în reviste de specialitate. Nu mă lăsa pe mine să scriu într-o revistă de aia”.

 

În ceea ce privește editura, Becali spune: „Noi edităm numai lui domnul Becali pentru că știm că scrie niște cărți care sunt de interes public și ne-a impresionat și pe noi citind cărțile lui”. Prima dată cer manuscrisul, vedem dacă cartea e științifică și merită editată și după aia profesorii dau o recenze în care se spune „această carte are caracter…, merită să fie editată…”, poliloghie pe acolo”.

Omul de afaceri consideră că dacă ministrul Justiției vrea să facă o anchetă, atunci să afle de ce el a stat un an de zile în închisoare, fără să i se dea voie să iasă.

„Dacă vrea ministrul să facă o anchetă, să vedem Becali, îl cunosc, ia dați-mi dosarul. De ce nu i-ați dat drumul un an când putea să iasă 30 de zile? E crimă împotriva umanității? De ce nu i-ați dat drumul, măi criminalilor? Asta să ancheteze doamna ministru. De ce nu mi-au dat drumul când pușcărie când aveam voie. Asta nu vedeți? Asta nu anchetați”, a răbufnit Gigi Becali.

În închisoare, acesta a avut și un telefon mobil, explicând că deși nu avea voie, a dat pușcăria în judecată și a avut câștig de cauză. Însă, pentru că avea un smartphone, telefon avansat din punct de vedere tehnologic, i s-a refuzat accesul cu el în celulă.

„L-au ținut trei zile în fișet și mi-au dat telefonul meu”, a explicat omul de afaceri.

„Nu vreau să mă cert sau să mă fac dușman. Nu am nevoie de un ministru dușman acum. Cum să las poporul meu să știe minciună? Când văd oamenii, au funcții, spun lucruri care nu sunt adevărate? Oamenii ar rămâne cu impresia că aceste cărți sunt furăciuni! Când scrii cartea, scrii pe propria răspundere. Eu răspund pentru ce am scris eu. Știu ce să îi spun dacă vrea să facă bine în pușcării”, a continuat Becali.

De altfel, Becali a susține că ministru ar trebui „să zică merci dacă vorbesc cu dânsa”, raportându-se la funcțiile pe care ambii le-au avut anterior, în cadrul Parlamentului European – de europarlamentar, respectiv consilier al Monicăi Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *