Skip to content
Sport

Becali: Jucătorii refuză micşorarea salarială! Patronul a trecut la ameninţări grele

" "

A început războiul teribil pentru bani între cluburi şi jucători: la FCSB, doar şase fotbalişti au acceptat diminuarea veniturilor cu 50% până în octombrie, relatează Adevărul.

Încă de la începutul săptămânii, finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a anunţat reduceri cu 50%. Joi dimineaţă, el a şi pus lucrurile în mişcare: l-a delegat pe căpitanul Florin Tănase să meargă la echipă cu propunerea acceptării înjumătăţirii contractelor până în luna octombrie. Iniţial, Becali a anunţat, triumfător, pentru prosport.ro: „Am discutat cu căpitanul de echipă. Am fost informat că toţi jucătorii au acceptat micşorarea contractelor cu 50%. Băieţii au fost de mare caracter, iar eu îi asigur că nu vor rămâne mereu cu aceste contracte“.
Peste câteva ore, acelaşi Becali a vorbit, revoltat, pentru Digi Sport: „Da, le-am redus salariile la jumătate. Pentru următoarele şase luni, iniţial am vrut pe zece luni, dar am discutat cu ei, bine, nu cu toţi, şi a rămas la şase luni. N-au acceptat toţi. Sunt vreo cinci sau şase care au acceptat până acum: Tănase, Coman, Vînă, Popescu, Creţu… Acum, să se mai gândească. Aş putea să-i bag şi în şomaj tehnic, dar nu o să fac asta cu toţi. Cine nu acceptă la jumătate, o să le reduc mai mult din salariu, dacă nu sunt caractere, o să le tai 60% din salariu! Codul Civic îmi permite asta! Eu fac totul conform legii. Şi ei sunt cetăţeni şi conform legii am voie să fac asta. O să le reduc mai mult celor care nu vor, la jumătate“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *