Skip to content
Politică

Becali, luat la bani mărunți de Corpul de Control al premierului

Patronul Stelei este implicat într-un scandal al despăgubirilor aprobate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) care stau sub semnul întrebării, datorită legalității acestora, potrivit b1.ro.

Astfel, latifundiarul din Pipera ar fi cumpărat un teren cu 1 milion de euro, iar după mai multe procese, evaluări și decizii puse sub semnul întrebării datorită legalității acestora, s-a obținut o decizie conform căreia Statul român ar trebui să-i plătească nepotului său 71 de milioane, iar aceste lucruri au fost făcute publice printr-un raport al Corpului de Contol al guvernului.

Toate aceste lucruri se pare că au fost făcute prin intermediul lui Vasile Geambazi, un nepot al lui George Becali, iar terenul s-ar fi aflat în Voluntari și ar fi avut o suprafață de 28,5 hectare.

Evaluarea terenului se pare că a fost acordată de Emil Nuțiu, cel trimis în judecată de către DNA în dosarul Bica 1, pentru o complicitate la abuz în serviciu pentru despăgubiri supraevaluate.

În urma verificărilor Corpului de Control al premierului a rezultat că o persoană îndreptățită a solicitat, în 2005, reconstituirea dreptului de proprietate pentru un teren în suprafață de 28,5 hectare din Voluntari. Ulterior, Comisia Județeană Ilfov a dispus reconstituirea dreptului asupra terenului cu o suprafață de 21m75 de hectare.

Aceste drepturi au fost cesionate de moștenitorul persoanei îndreptățite către Gigi Becali, în 2006, pentru suma de un milion de euro. La rândul său, Becali a cesionat drepturile către o societate reprezentată de Vasile Geambazi, pentru suma de 2.175.000 de euro, iar apoi a cedat drepturile către persoana fizica Vasile Geambazi, pentru 100.000 de euro.

În 2010, Geambazi a fost de acord să primească despăgubiri de aproape 20 de milioane de euro. După aceea, același Geambazi l-a împuternicit pe George Becali să-l reprezinte „cu depline puteri” în relația cu ANRP.

În iunie 2011, Emil Nuțiu a evaluat terenul respectiv la peste 71 de milioane de euro.

Potrivit romaniatv, Gigi Becali neagă că ar avea vreo legătură cu acest caz și transmite că nepotul său a renunțat la o parte dintre despăgubirile pe care le câștigase.

„Ştiu că este minciună pentru că nu e adevarat aşa ceva. Eu ce mai ştiu… nepotul meu a avut o despăgubire de 45 de milioanede euro, la care a şi renunţat. Deci a ajutat statul cu 45 de milioane de euro, cadou. Mai ştiu că se face atac la justiţie… „Eu i-am spus să renunţe. I.-am spus, băi, Vasi, mi-e ruşine că eşti printre ăia, ce să faci tu cu banii ăia?. Atunci a renunţat la cei 45 de milioane de euro daţi de Curtea Supremă”, a încheiat Gigi Becali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *