Skip to content
Politică

Beciu, precizări la cald după demisie: Partidul meu a fost timid. Protestez la Cotroceni EXCLUSIV

alternativenews.ro

Afaceristul Cătălin Beciu a oferit luni pentru PSnews.ro o serie de precizări la cald de după propria demisie din ALDE (partid unde, până de curând, a ocupat funcția de vicepreședinte la nivel național).

CITIȚI ȘI: Cătălin Beciu, decizie extremă pe fondul protestelor: PLEACĂ din ALDE

În declarația acordată PSnews.ro, Beciu a reclamat reacția slabă a Alianței Liberalilor și Democraților în legătură atât cu protestele anti-grațiere și împotriva modificării Codului Penal, cât și în ceea ce privește atacurile primite de către politician după binecunoscuta postare de pe Facebook în care îi critica vehement pe cei care ieșiseră în stradă. (Detalii în linkul de mai sus.)

Mai mult: omul de afaceri a tras un semnal de alarmă cu privire la o posibilă pace dintre PSD-ALDE și adversarii coaliției de guvernare.

Totodată, Cătălin Beciu a afirmat că se alătură protestul anti-Klaus Iohannis care a început de curând în fața Palatului Cotroceni.

„Am trimis demisia la partid. Treaba este extrem de simplă și v-o explic direct: am o altă viteză. Partidul, în momentul ăsta, este foarte timid. Eu nu sunt timid de felul meu. În momentul în care am avut postarea care a fost celebră, cred că ați observat că foarte multă lume a ripostat violent (mă refer aici la servicii, la oameni foarte bine organizați și așa mai departe). La fel: partidul meu a fost timid – nu a părut sub nicio formă o mișcare de susținere. Or, acum eu merg la manifestația de la Cotroceni. Este a doua oară. O să merg și mâine, și poimâine, și de oricâte ori ar fi nevoie, pentru că trebuie să ne luptăm cu chestia asta. Nu pot să tot stau, să-mi canalizez direcția în funcție de ce directive vin de pe la București: «Astăzi ieșim / nu ieșim… Să nu ieșim – e mai bine să nu ieșim». Am propria mea minte și cred că ce fac acum este extrem de corect.

Și, pentru ca nu cumva să mai apară vreo problemă legată de partid (care hotărăște să stea, să rupă niște uși – nu știu ce vor să facă), eu am să mă lupt pe stradă (cum am mai făcut-o de câteva ori în decursul vieții ăsteia); asta neînsemnând că ne apucăm să ne batem cu oamenii. Nu! Lupta în stradă înseamnă să stai în stradă, să strigi, să scandezi, să-ți spui punctul de vedere. Am de gând să fac chestia asta. De pe poziția de vicepreședinte al ALDE, câtă vreme partidul meu – repet – alege să doarmă, eu nu mă simt foarte în regulă. Eu vreau să fiu acolo și asta o să fac.

Eu sunt antreprenor – pentru mine partea asta politică nu e cea mai importantă de pe Pământ. În schimb, felul în care mă privesc în oglindă de dimineață este foarte important. Deci asta vreau eu să fac: mă pot trezi peste două săptămâni că toate lucrurile cad la pace cumva și eu rămân prieten cu procuratura, prieten cu DNA-ul, prieten cu Codruța Kovesi… Nu vreau să ajung într-o astfel de situație, a explicat Beciu pentru PSnews.ro.

Nu în ultimul rând, fostul secretar de stat pentru IMM-uri din guvernul Ponta a ținut să precizeze că nu a primit vreo sugestie sau chiar vreo presiune din ALDE ca să părăsească partidul.

„Nu. Am postat pe Facebook, pentru că așa e corect: sunt oameni care și-au dat întâlnire la Cotroceni astă-seară, voiam să-mi știe noul status… Nu vream să fac tam-tam din asta, n-o să apar pe la televiziuni, n-am nimic de povestit de rău despre partidul din care plec, nu mă-nscriu în altul, nici nu cred că mă bate gândul să mai interacționez vreodată cu lumea politică, fiindcă este foarte diferită de lumea mea, unde bărbații, când spun ceva, chiar și fac. Aici (în politică – n.r.) e lumea mai volatilă”, a conchis Cătălin Beciu.

Vă prezentăm mai jos și textul demisiei, pe care Beciu le-a înaintat-o celor din ALDE:

Demisie Catalin Beciu

„Buna ziua,
Va informez prin prezenta că demisionez din ALDE. Implicit si din toate pozițiile pe care le ocup, in cadrul partidului. Nu voi depune aceasta demisie si in format letric, fiindcă nu consider ca ar fi necesar. Motivele nu mai contează, fiindcă oricum nu le analizează nimeni. Astăzi, ALDE este un partid oarecare, fără curaj, depășit de situație si cu toate obiceiurile specifice mediului politic românesc. Nu semănăm. Închei, fiindcă voi pleca la manifestația de la Cotroceni. Ma duc sa ma bat pentru lucrurile in care cred.
Cele bune, Catalin Beciu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *