Skip to content
Internațional Republica Moldova

Beijingul amenință cu represalii după ce Trump a promulgat legi prin care sprijină protestatarii din Hong-Kong

Stirile TVR

Guvernul chinez a amenințat joi că va lua măsuri de represalii după ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a promulgat un pachet de legi care susține protestatarii pro-democrație din Hong Kong, informează AFP.

Legile promulgate de către Washington sunt „o abominație și ascund intenții sinistre”, a afirmat ministrul de Externe chinez, într-o declarație în care însă nu a specificat ce măsuri ar putea lua autoritățile de la Beijing, scrie hotnews.ro.

" "
" "

Legile adoptate sunt pur și simplu un act de hegemonie”, a acuzat diplomația chineză, care l-a avertizat fără succes pe președintele Trump să nu promulge legile adoptate săptămâna trecută de către Congresul american. Textul acestora „sprijină fățiș acte de violență comise împotriva unor cetățeni nevinovați care au fost bătuți răniți și agresați de către criminali violenți”, a adăugat regimul comunist.

De la începutul protestelor pentru democrație în fosta colonie britanică Beijingul denunță protestatarii ca fiind influențați de puteri străine, în special Statele Unite și Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *