Skip to content
Politică

Beizadeaua de la vârful USRPLUS Gorj: Un faliment politic local, protejat de la Centru

Facebook/Radu Miruta

Conducerea centrală a USRPLUS insistă să promoveze la filiala Gorj un individ cu zero rezultate politice, dar cu multe relații sus-puse. Sub managementul lui Radu Dinel Miruță, USRPLUS Gorj a luat ZERO locuri în Consiliul Local Târgu Jiu și ZERO locuri în Consiliul Județean Gorj. Cu toate acestea, Miruță este împins în față de la Centru, fiind răsplătit pentru succesul răsunător de la locale cu prima poziție pe lista USRPLUS Gorj pentru Camera Deputaților, la alegerile generale din 6 decembrie.

Radu Dinel Miruță este un personaj influent în Târgu Jiu, în special datorită tatălui său, fost președinte al Tribunalului Gorj și, potrivit jurnalistului Narcis Daju, un apropiat al lui Florin Cârciumaru, senator PSD și fost primar al municipiului.

Eșecul USRPLUS Gorj de la locale este atât de evident, încât este recunoscut chiar și de liderul filialei.

„Este și vinovăția noastră. Dar vorbim, în Oltenia, de o populație captivă. În județele sărace nu are importanță că un candidat are dosar penal. Pentru alegători nu e o chestiune negativă. Nu îi afectează. Și încă ceva. Au venit la noi doi viceprimari care erau la PSD, să îi punem pe liste. Nu i-am primit. S-au dus la PNL, care i-a primit cu brațele deschise. Și acum sunt primari. Pentru că… aceste chestiuni sunt pe voturi! Dar noi avem niște criterii peste care nu trecem”, a spus, pentru euroolteniainfo.com, liderul USR.

Radu Miruță spune că, în realitate, votul pentru USR a fost tragic: „Sunt 22 de județe din țară în care nu avem reprezentanți. Este tragic. Vom încerca, la parlamentare, să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut. Vom schimba strategia. Mă refer la acțiuni și activități, nu la criterii. La acestea nu vom renunța”.

”Sărmanul” candidat cu 18,5 miliarde în conturi

Jurnalistul gorjean Narcis Daju a prezentat, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare din campania electorală pentru europarlamentare, când liderii USRPLUS, Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea, au venit la Târgu Jiu și, împreună cu Radu Dinel Miruță, promiteau că ”o să cucerească primăriile din Gorj”.

”Cu un an și jumătate în urmă, Cristian Ghinea și Vlad Voiculescu veneau la Târgu Jiu ca să se aleagă europarlamentari și să câștige, numai la vedere, un milion de euro în 5 ani de mandat.

Îi vedeți mai jos promițând explicit că se vor ocupa de stațiile de epurare ce deversează rahat în râuri, la Rânca și la Târgu Jiu.

Mă puteți auzi spunându-i lui Dinel că ține USR-ul închis, ca să prindă locul 1 pe lista de candidați pentru Camera Deputaților, și că USR PLUS fie nu există, fie e la fel ca PSD și PNL.

Mi-a replicat atunci, Ghinea, că el și cu Dinel se pregătesc să cucerească – exact așa a zis – să cucerească primăriile din Gorj.

Dar Dinel, cel mai praf manager politic din Gorj, a cucerit zero primării și zero locuri în Consiliul Local Târgu Jiu, și zero locuri în Consiliul Judetean Gorj!!!”, scrie Narcis Daju.

Jurnalistul susține că liderul USRPLUS Gorj, acum candidat la Camera Deputaților, se prezintă alegătorilor din județ drept un om de condiție modestă, deși ar avea ”18,5 miliarde de lei vechi în conturi și o vilă pe un teren primit cadou de la Cârciumaru (fostul primar al municipiului Târgu Jiu – n.r.)”.

”Totuși, europarlamentarii mincinoși și miserupiști defilează în continuare cu el, la șefia USR și-n fruntea listei de candidați, exact cum anticipam cu un an și jumătate în urmă, ca să prindă și Dinel ciolan, că n-are acum decât 18,5 miliarde lei vechi, în conturi, plus vilă pe un teren primit cadou de la Carciumaru (CÂND TATI LUI CONDUCEA INJUSTIȚIA DIN GORJ), în buricul orașului.

Neavând cu ce suci mințile gorjenilor, ordinarul și-a ciufulit părinții, i-a filmat amărâți, deși Miruță senior a fost 8 ani președintele Tribunalului Gorj, în perioada în care în așa zisa justiție se făceau cele mai mari mizerii, culminând cu intemnițarea de ziariști”, adaugă Narcis Daju.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *