Skip to content
Politică

Beke Istvan, susținut de la Budapesta. Manifestații în capitala Ungariei

" "

Beke Istvan este susținut de la Budapesta, unde mai mulți manifestanți s-au strâns în faţa Ambasadei României din capitala Ungariei pentru a cere eliberarea extremistului.

„Mișcarea tinerilor din cele 64 de Comitate” (HVIM) a organizat, duminică, la Budapesta, un miting de sprijin pentru cetățeanul român de etnie maghiară Beke Istvan Attila, arestat preventiv marți seară pentru 30 de zile de autoritățile române după ce fusese reținut de procurorii DIICOT în legătură cu intenția de a detona un dispozitiv exploziv improvizat la manifestația de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc, informează romaniatv.net.

" "

Gyorgy Gyula Zagyva, co-liderul organizației HVIM, a afirmat că este „clar” faptul că autoritățile române nu dețin nicio dovadă împotriva lui Beke și că operațiunea desfășurată de DIICOT care a dus la arestarea lui Beke Istvan Attila a avut ca scop intimidarea maghiarilor și oprimarea autonomiei maghiarilor din Transilvania.

El a adăugat că ungurii au responsabilitatea comună de a-l susține pe Beke Istvan Attila, liderul HVIM din Târgu Secuiesc, și le-a cerut demonstranților prezenți să relateze acest caz pe rețelele de socializare online, astfel încât Beke să poată fi eliberat.

Curtea de Apel București a decis, marți seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Beke Istvan Attila, cetățeanul român de etnie maghiară reținut de procurorii DIICOT în legătură cu intenția de a detona un dispozitiv exploziv improvizat la manifestația de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc.

Beke este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului. Potrivit unor surse judiciare, la perchezițiile efectuate de procurori au fost găsite materiale pirotehnice de categoria II și III, precum și materiale electronice care asamblate au capacitatea de producere a unor dezastre și care sunt interzise pentru deținere.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *