Belarus: Preşedintele Aleksandr Lukaşenko şi-a anunţat participarea la alegerile din 2025

Sursa foto: Wikimedia Commons

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat duminică că va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor, un anunţ făcut în ziua alegerilor legislative, calificate de opoziţia în exil drept un simulacru şi anemice, după ani de reprimare a opoziţiei, transmite AFP.

După realegerea sa mult contestată în 2020, liderul belarus a reprimat protestele fără precedent ale opoziţiei, sute de persoane fiind trimise la închisoare, iar alte mii forţate să plece în exil.

„Spuneţi-le tuturor că voi candida” în 2025, a spus, după vot, Aleksandr Lukaşenko, care se află la conducerea ţării din 1994, potrivit canalului Telegram administrat de echipa sa.

Niciun membru al opoziţiei nu a putut participa la alegerile legislative de duminică. Liderii din exil ai opoziţiei au cerut populaţiei să boicoteze votul. Preşedintele Lukaşenko a subliniat, de asemenea, că autorităţile au învăţat lecţiile din 2020 şi a asigurat că duminică nu vor exista „răzvrătiri”. În ianuarie, autorităţile din Belarus au intensificat din nou raidurile care le vizează pe rudele opozanţilor şi ale prizonierilor politici, potrivit mişcărilor pentru drepturile omului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: