Skip to content
Sport

Belgienii îşi fac conductă de bere

Arabii transportă petrol prin conducte. Belgienii vor transporta bere. O conductă belgiană de bere va fi construită de o berărie foarte populară din Bruges. Ca să nu mai depindă de zgomotoasele camioane, patronii berăriei au decis să se lege direct la fabrica de îmbuteliere.

Bruges este unul dintre cele mai liniştite oraşe din Belgia. Mai puţin în momentele în care pe străzile medievale circulă camioanele de bere. Multe dintre ele ajung şi pleacă de la berăria De Halve Maan. E una dintre cele mai mari berării din Europa. Localul ei este vizitat de 100.000 de turişti anual.

Berăria e în oraş, îmbutelierea se face la marginea oraşului, într-un parc industrial, iar între cele două e o forfotă de camioane.

Ca să nu mai polueze Bruges-ul, berăria a decis să renunţe la transportul rutier. Va trimite berea la fabrica de îmbuteliere printr-o conductă subterană. Lucrările la conducta de bere vor începe anul viitor, iar costurile vor fi asigurate în totalitate de berărie. Dar nu se ştie deocamdată la cât se vor ridica.

Cum De Halve Maan este una dintre cele mai mari berării din Belgia, conducta va reduce cu 85% traficul de camioane din Bruges.

Pe lângă zgomot, va fi redusă şi cantitatea de noxe emise în atmosfera oraşului, dar şi distrugerea pavelelor de pe străzi.

Aceasta va fi prima conductă de bere din Belgia. Însă nu va fi prima din lume. O altă conductă există în Germania, are cinci kilometri şi interconectează restaurantele din stadionul echipei germane Schalke 04, informeaza digi24.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *