Skip to content
Politică

Ben-Oni acuză o mânărie marca Dragnea: Președintele Camerei Deputaților face un abuz în serviciu! EXCLUSIV

Pressalert

Solicitarea făcută de partidele din opoziţie pentru convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară a fost respinsă în şedinţa Biroului Permanent care a avut loc luni, pe motiv că nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare, nefiind însoţită de un proiect de hotărâre care să conţină toate detaliile, susţine vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, căreia Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile în perioada în care el este în concediu.

MAI MULT AICI: PSD respinge cererea de convocare a Camerei Deputaților: Solicitarea nu întruneşte prevederile legale

Pe această temă, redacția PSnews.ro a luat legătura cu deputatul PNL Ben-Oni Ardelean, acesta trăgând semnalul de alarmă că „niciodată în istoria parlamentarismului nu s-a mai întâmplat” un astfel de caz. Deputatul a declarat acestea luând în seamă faptul că unui coleg de la USR, Claudiu Năsui, i s-a contestat veridicitatea semnăturii deși acesta se afla în sală și a susținut că el a semnat actele care solicită sesiunea extraordinară.

„Este evident că PSD nu dorește convocarea sesiunii din toate acțiunile pe care le fac și în mod special din discuțiile pe care le-am avut astăzi în Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Discuția de astăzi, cel puțin în Biroul Permanent, a fost una care frizează orice logică parlamentară. Chiar am cerut să mi se indice dacă vreodată în istoria parlamentarismului românesc de 28 de ani încoace, de când suntem în democrație, a mai existat așa ceva adică să contești semnăturile unor deputați care și-au pus semnăturile pe niște acte care solicită sesiunea extraordinară. Contestau chiar semnăturile unui deputat, lider de grup la USR, care era în sală în Biroul Permanent și care spunea „Da domnule! Am semnat. Este semnătura mea!„. În momentul în care contești chenarul tabelului, virgula și punctul care sunt puse sau punctul și virgula de la sfârșitul ficărei enumerații, în momentul în care vii și contești semnăturile trebuie să existe să existe cineva care să aibă capacitatea să facă o astfel de contestare. Cine vine să îmi spună mie că o semnătură este sau nu este validă? Nu poți să vii cu astfel de argumente pentru a nu convoca o sesiune extraordinară pentru că niciodată în istoria parlamentarismului nu s-a mai întâmplat asta, pentru că nu există o persoană abilitată în cadrul Parlamentului, fie aia și Președintele Camerei Deputaților, să poată să spună că o semnătură este validă sau nu este validă. Sunt instituții care pot să facă asta. Într-un astfel de context invocări de genul acela nu sunt doar puerile ci țin în primul rând nerespectarea regulamentului și a legilor țării. În momentul acesta, cel puțin, în baza solicitării pe care noi am făcut-o, Președintele Camerei Deputaților face un abuz în serviciu, respectiv neconvocarea parlamentului conform regulamentului în vigoare, a spus vicepreședintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

Întrebat cu privire la motivele pentru care PSD a acționat în acest mod, deputatul PNL consideră că Liviu Dragnea fuge de rezultatul anchetei referitoare la protestul diasporei deoarece acesta i-ar aduce președintelui PSD o nouă urmărire penală.

„Vor să tergiverseze aflarea adevărului. Nu vor să se înființeze această comisie de anchetă asupra evenimentelor din 10 august 2018 din cauza faptului că sunt cei care au dat comanda acelor atrocități din Piața Victoriei. Eu cred în momentul acesta că Dragnea fuge nu doar de responsabiliatea pe care o are în a convoca Parlamentul ci fuge de urmărirea penală care probabil îl va paște după ce ancheta își va face cunoscute rezultatele, a conchis deputatul PNL Ben-Oni Ardelean pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *