Skip to content
Politică Video

Ben-Oni Ardelean dinamitează Guvernul Dăncilă: Mulți miniștri au făcut foarte multe lucruri care sunt penale! EXCLUSIV

Pressalert

Liberalul Ben-Oni Ardelean, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a fost invitat, marți, la emisiunea Puterea Știrilor.

În cadrul emisiunii, liberalul a vorbit, printre altele, și despre unul dintre cele mai așteptate momente ale anului 2019: preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Concret: chestionat cât de pregătită este țara noastră pentru acest eveniment, liberalul a replicat:

Este o întrebare pe care o tratez oarecum cu tristețe și vă spun sincer: rândul preluării îți vine odată la 14 ani. Să ai această onoare de a prelua președinția UE într-un an în care ai alegeri la Parlamentul European, într-un an în care discuți tematici majore precum bugetul pe următorii 5 ani, într-o perioadă de 6 luni în care decizi președintele Parlamentului European, președintele Consiliului și Comisia Europeană și tu să intri într-o astfel de perioadă cu un premier ca Dăncilă este de noapte minții. Mi-e rușine ca român că ajungem într-o astfel de situație, cu o persoană acre a stat 9 ani în Parlamentul European și nu vorbește nicio limbă străină, care nici românește nu vorbește bine și care nu înțelege nimic, chiar credeți-mă că este o rușine națională. Este problematic atât persoana doamnei Dăncilă, și am văzut gafele la care se pretează , oriunde ajunge face o gafă. Gândiți-vă ce se va întâmpla când la anul are 5 primiri oficiale, nu una singură și o dă dă în gard. Gândiți-vă ce înseamnă că e anu poate să își înlocuiască poziția, nu poate să trimită un consilier acolo care să vorbească 5 limbi străine.

Mai mult decât atât: avem o problemă cu Ministerul de Externe. Alte state, cam cu un 1 înainte de preluarea președinției aveau în jur de 500 de oameni angajați care să lucreze pe dosare pentru preluarea președinției. Ministerul de Externe avea până nu demult în jur de 3 oameni și au mărit în ultima perioadă, prin detașări, undeva la 70. Probabil că în ultimele săptămâni să mai fi făcut ceva modificări, dar vă spun că aici erau. Mia mult decât atât: avem un Guvern pe care îl avem și nu este. Posibil săptămâna viitoare să ai alt Guvern și posibil peste 6 luni la bunul plac al lui Dragnea să ai alt Guvern, adică  ai o situație care din punct de vedere a viziunii celui din extern se traduce în instabilitate politică”.

”Mulți miniștri au făcut foarte multe lucruri care sunt penale!”

Totodată, vicepreședintele PNL a atras atenția că mai mulți miniștri ai actualului cabinet guvernamental, au comis lucruri penale și ”s-ar putea să plătească scump” după această perioadă desfășurată în cadrul Executivului.

”Practic vorbind, în acest moment nu este o soluție decât ca Guvernul să își dea demisia în întregime. Sincer, mă uitam pe lista de Guvern și înafară de 2-3 oameni acre au legătură cu domeniul respectiv, ceilalți nu au nicio legătură cu domeniul. (…) Din punctul meu de vedere, mulți dintre acești miniștri nu ar fi trebuit să accepte poziția pentru că știu că pălăria îi va îngropa într-o astfel de poziție. Mulți, vă spun, în inconștiența lor – ca să nu îi spun prostie – s-ar putea să plătească scump după aceste luni în care au fost miniștri. Nu pentru că neapărat sunt niște hoți sau niște bandiți, ci pentru că din prostie au făcut foarte multe lucruri care sunt penale. Și o să vedeți lucrul acesta și o să ne amintim de interviul acesta după mult timp. În prostia lor au făcut chestiuni care nu sunt legale”, a conchis acesta.

Urmăriți secvența video în intervalul 27:36 și până la final:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *