Skip to content
Politică Video

Ben-Oni Ardelean vrea desființarea CNCD-ului: E o instituție de tip Gestapo. Opresează exprimarea liberă! EXCLUSIV

banatulazi.ro

Liberalul Ben-Oni Ardelean, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a fost invitat, marți, la emisiunea Puterea Știrilor.

În cadrul emisiunii, liberalul a vorbit, printre altele, și despre situația Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, instituție condusă de Asztalos Csaba. Concret: deputatul liberal a ținut să sublinieze, în cadrul emisiunii, că instituția condusă de Asztalos Csaba ar trebui desființată, întrucât, în opinia lui Ben-Oni Ardelean, CNCD ”este o formă de instituție de tip Gestapo, care nu face nimic altceva decât să încerce să opreseze orice fel de exprimare liberă și de opinie liberă, chiar și credință și libertate religioasă”.

”Unul dintre colegii mei din Parlament, chiar din PSD, domnul Titus Corlățean, a explicat și a avut un atac foarte puternic asupra propriului partid pe problematica aceasta a parteneriatului civil. El spunea următoarea chestiune: ”Domnule, proiectul acesta cu care ați venit interesant, de altfel, dar un proiect de parteneriat civil care nu este născut nici în Guvern, nu este generat de Parlament, ci de CNCD. Adică această instituție, care din punctul meu de vedere ar trebui desființată pentru că este o formă de instituție de tip Gestapo, care nu face nimic altceva decât să încerce să opreseze orice fel de exprimare liberă și de opinie liberă, chiar și credință și libertatea religioasă.

Vă dau exemple: CNCD a chemat la raport să o sancționeze pe o doamnă care a dat un like pe o pagină de Facebook. Până aici s-a ajuns în România. Este un caz real, iar cazuri de genul acesta mai sunt, pe care vi le pot spune. CNCD-ul nu face altceva decât să ducă corectitudinea politică la extremă. Desființarea acestei instituții, din punctul meu de vedere este absolut necesară și vitală pentru sănătatea opiniei publice, pentru ca oamenii să se poată exprima public. Nu poți să vii să îmi spui mie… au fost primari care au primit sancțiuni. De unde CNCD-ul vine să dea sancțiuni? Este instanță de judecată? Are vreo capacitate de a da sancțiuni administrative, de a sancționa pe cineva? De unde această putere care îi este dată CNCD? CNCD-ul vine acum și face și legi. Vine și spune facem distincție clară între cuplurile de heterosexuali și cuplurile de homosexuali și doar cuplurile de heterosexuali pot adopta copiii, nu și cele de homosexuali. Ca după ce legea va ieși și este deja în legislația română, tot ei să o atace la Curtea Constituțională, pe bază că discriminezi între cuplurile de heterosexuali și homosexuali”, a declarat deputatul Ben-Oni Ardelean, la Puterea Știrilor.

Urmăriți secvența video în intervalul 19:22 și până la momentul 24:10

 

5 comentarii la “Ben-Oni Ardelean vrea desființarea CNCD-ului: E o instituție de tip Gestapo. Opresează exprimarea liberă! EXCLUSIV

  1. Treaba ta de deputat nu e să faci pălăvrăgești despre cît de rău e CNCD ci să depui un proiect de lege pentru desființarea acestei instituții (respectiv de abrogare a legii prin care s-a înființat, susținută atunci și de PNL). Dacă nu faci asta tot ce spui e propagandă pentru proști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *