Benzina începe să se mai ieftinească. Prețul carburanților de joi

benzinărie pompă motorină benzină carburanţi
Sursa foto: Freepik

Prețul carburanților în România, 16 mai 2024. Benzina începe să se ieftinească după atâtea zile de scumpiri, iar motorina costă şi ea mai puţin ca ieri.

Cea mai ieftină benzină standard costă joi 7,14 lei litrul, faţă de 7,19 lei litrul atât cât era miercuri, şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5.

La restul stațiilor din Bucureşti, benzina standard se găsește la prețuri între 7,16 şi 7,35 lei, în scădere uşoară faţă de zilele trecute.

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,70 lei la 8,01 lei, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă.

Prețul minim pentru motorină standard, în București, scade şi este egal cu cel al benzinei, de 7,14 lei litrul, comparativ cu 7,17 lei litrul, cât era miercuri, şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5.

Preţul maxim ajunge la 7,30 lei litrul în București, cât era şi ieri.

Prețul pentru motorină premium este între 7,52 lei litrul şi 7,82, de asemenea în scădere.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depășească 9 lei pe litru.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: