Skip to content
Galați Știri locale

Benzinăria din Tecuci care a permis alimentarea cu motorină într-un bazin de plastic, care apoi s-a răsturnat pe şosea, amendată cu 100.000 de lei

NEWS.RO

Benzinăria din Tecuci care a permis, săptămâna trecută, alimentarea cu motorină într-un bazin de plastic, neomologat, a primit o amendă de 100.000 de lei, iar societatea care a achiziţionat combustibilul a fost amendată cu 8.000 de lei şi i-a fost suspendată temporar activitatea. Bazinul s-a răsturnat pe şosea, chiar la ieşirea din benzinărie, potrivit news.ro.

Potrivit Comisariatului Gărzii de Mediu Galaţi, ca urmare a controalelor în urma incidentului în care un bazin de 1.000 de litri încărcat cu combustibil s-a răsturnat pe şosea la ieşirea dintr-o benzinărie, s-a stabilit că societatea comercială a vândut cantitatea de 600 de litri de motorină unui operator economic care a încărcat-o într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1,000 de litri, şi nu a respectat prevederile autorizaţiei de mediu deţinute.

„Operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile autorizaţiei de mediu deţinute cu privire la activitatea desfăşurată având în vedere că are obligaţia de a realiza alimentarea cu carburanţi numai în rezervoarele vehiculelor, asfel încât s-a constatat încălcarea prevederilor art. 94, alin. 1, lit. b) din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare. Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judeţean Galaţi a aplicat sancţiune contravenţională, constând în amendă în cuantum de 100.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare”, arată  Comisariatul Gărzii de Mediu Galaţi.

De asemenea, comisarii de mediu au făcut controale şi la societatea care a achiziţionat combustibilul, constatând că aceasta nu deţine autorizaţie de mediu pentru activităţile desfăşurate.

„În urma controlului efectuat la la societatea care a achiziţionat şi transportat carburantul în recipientul neconform, la sediul acesteia s-a constatat că societatea nu deţine autorizaţie de mediu pentru activităţile desfăşurate. Au fost stabilite măsuri privind solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu şi interzicere a transportului de carburanţi. Totodată au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, constând în avertisment, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare, şi sancţiunea complementară de suspendarea activităţii desfăşurate şi amendă în cuantum de 8.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 1175/2007”, se mai arată în comunicatul Garzii de Mediu Galaţi.

Un bazin de plastic cu 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat, joi, pe o strada din municipiul Tecuci, chiar la ieşirea din benzinăria în care fusese umplut.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, pompierii au intervenit cu o autospecială din cadrul Secţiei de Pompieri Tecuci  pentru asigurarea măsurilor PSI în apropierea unei benzinării după ce un bazin de plastic încărcat cu 1000 de litri de motorină s-a răsturnat pe şosea.

Potrivit sursei citate, şoferul unei autoutilitare de tip papuc a alimentat la staţia Peco din apropiere, iar la efectuarea virajului la ieşirea din staţie bazinul s-a răsturnat pe şosea.

1 comentariu la “Benzinăria din Tecuci care a permis alimentarea cu motorină într-un bazin de plastic, care apoi s-a răsturnat pe şosea, amendată cu 100.000 de lei

  1. Pentru un idiot trebuie să sufere toți cetățenii care nu dețin autovehicule dar au motoutilaje care funcționează pe bază de hidrocarburi ? Păi , măsura luată reprezintă o sursă de speculă , țăranii se simt nevoiți să apeleze la samsarii de benzină/motorină. Canistra nu este un recipient omologat pentru benzină/motorină ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *