Skip to content
București Știri locale

Berbeceanu, despre relaxarea restricțiilor în București: „Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”

Traian Berbeceanu Inquam Photos/Octav Ganea

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunțat miercuri seară, la Digi 24, că dacă rata de infectări în București rămâne sub 3 la mia de locuitori, restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc se vor deschide sâmbătă.

Traian Berbeceanu a explicat că rata de infectări, care miercuri a coborât sub 3 la mie, trebuie să se mențină la acest nivel încă două zile, pentru a se putea relaxa restricțiile.

Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu miercuri seară la Digi24.

Dacă ședința Comitetului pentru situații de urgență va avea loc vineri, relaxarea măsurilor va intra în vigoare de a doua zi.

„Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a mai precizat Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a anunțat miercuri că, dacă scăderea ratei infectărilor în București se va menține sub 3 la mia de locuitori, va redeschide restaurantele și barurile la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc, în limita a 30% din locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *