Skip to content
Politică

Berbeceanu se dezlănțuie: Băsescu MINTE!

hunedoaralibera.ro

Comisarul-șef Traian Berbeceanu se dezlănțuie, acuzând că fostul președinte al României Traian Băsescu MINTE.

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba-Iulia face precizări în legătură cu informațiile din dosarul său „folosite” de către politicieni.

" "

Concret, polițistul a reacționat după ce Băsescu a declarat la România TV că a primit raportul lui Berbeceanu în 2013.

Traian Berbeceanu a declarat pentru Hunedoara Liberă că acel raport nu a fost niciodată transmis Președintelui sau Administrației Prezidențiale, chiar dacă fusese redactat pe laptop. Comisarul-șef mai spune că Traian Băsescu nu avea cum să știe de existența acelui raport care îi era adresat, în afară de situația în care cineva din interiorul DIICOT l-ar fi informat despre rezultatul perchezițiilor informatice asupra laptopului său, percheziții care s-au dovedit a fi fost efectuate ilegal.

„Domnul Băsescu minte! Nu e adevărat că ar fi primit un raport de la mine, pe care l-ar fi direcționat șefului IGPR. Se poate verifica și corespondența de la cancelaria Președintelui. Nu am trimis acel raport nici Președintelui, nici Administrației prezidențiale. Eu am redactat acel raport, pe care l-am înmânat personal șefului IGPR de la acea vreme, domnul Petre Tobă. Pe laptopul meu am redactat rapoarte similare adresate președintelui Traian Băsescu și premierului de la acea dată, Victor Ponta, dar nu le-am trimis! Acel laptop mi-a fost ridicat de DIICOT la perchezițiile din octombrie 2013. Perchezițiile informatice au fost efectuate ilegal de DIICOT – Structura Centrală, cu încălcarea procedurilor, fapt confirmat de Tribunalul București și Curtea de Apel București, instanțe care le-au declarat nule și le-au exclus ca probe în camera preliminară”, a declarat Traian Berbeceanu.

Fostul șef al BCCO Alba Iulia a vorbit și despre alte situații în care oameni politici au făcut afirmații cu privire la ancheta DIICOT din toamna anului 2013. Unul dintre aceștia este Elena Udrea, care a vorbit despre perchezițiile informatice făcute pe laptopul-ul lui Berbeceanu.

„Doamna Udrea a declarat că s-au găsit tot felul de fotografii în laptopul meu, domnul Băsescu, la fel, face afirmații. Ca oameni politici, nu aveau cum să afle ce s-a găsit la percheziții, decât dacă cineva din DIICOT i-a anunțat. Ceea ce este absolut halucinant! După știința mea, divulgarea de date confidențiale din anchetele penale ar putea fi încadrată ca faptă de natură penală”, a mai afirmat Berbeceanu.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *