Skip to content
Constanța Știri locale

Berceanu, despre verificările de la Constanţa: Am găsit nereguli pe depozitări de deşeuri, lipsa unor autorizaţii de mediu şi incendieri de deşeuri

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat că, în urma unor verificări realizate în judeţul Constanţa, au fost descoperite nereguli în privinţa depozitării de deşeuri, lipsa unor autorizaţii de mediu, dar şi incendieri de deşeuri.

Berceanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că în ultima săptămână, în acest judeţ au fost date amenzi de peste 1,2 milioane de lei pentru nereguli la legislaţia de mediu, potrivit news.ro.

În ultima săptămână au fost 53 de controale, 55 de contravenţii, peste 1,2 milioane de lei cuantum amenzi. Avem două sesizări penale, suspendarea activităţii la trei companii, propuneri de sistare la alte câteva companii. Apare şi partea de inedit, transfer deşeuri ilegale, am trimis înapoi spre Olanda şi Bulgaria din fericire peste 1.000 de tone de deşeuri. Este o presiune permanentă pe graniţele României din cauza faptului că Europa are un supraplin în depozite şi în instalaţiile de sortare, iar drumurile spre Asia s-au închis”, a afirmat Berceanu.

El a menţionat şi câteva din neregulile găsite în judeţul Constanţa.

În tot judeţul am găsit nereguli pe depozitări de deşeuri, lipsa unor autorizaţii de mediu în funcţionarea unor agenţi comerciali, depozitări şi incendieri de deşeuri. Am mai intrat peste agenţi comerciali care pregăteau pentru incendiere diferite materiale. La locul respectiv erau urme vizibile, clare, de incendiere, în trecut. Unii dintre ei poate îngropau deşeuri, de aceea munca de prevenţie e foarte importantă pentru a stinge, a limita aceste structuri de crimă de mediu care pot reprezenta un pod prin care deşeuri importate sau importate sub alte denumiri să dispară undeva pe câmpuri sau pe nişte gropi sau pe nişte balastiere”, a mai afirmat Octavian Berceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *