Skip to content
Sport

 Bianca Andreescu, în prima finală de turneu Premier Mandatory din carieră

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 60 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, calificându-se pentru prima dată în finala unui turneu de categorie Premier Mandatory, la Indian Wells.

Sportiva de 18 ani, beneficiară a unui wild card, s-a impus după un meci de două ore şi 12 minute.

Andreescu are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 27 de partide şi a pierdut doar 3, disputând o finală WTA, la Auckland, şi câştigând un trofeu 125k, la Newport Beach. La Indian Wells, jucătoarea canadiană a devenit prima benefiară a unui wild card care ajunge în finală.

Adversara ei din ultimul act va fi germana Angelique Kerber, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, care a trecut cu 6-4, 6-2, de Belinda Bencic din Elveţia, locul 23 WTA, după o partidă de 77 de minute.

În urma acestor rezultate, Simona Halep, acum pe locul 3 WTA în clasamentul live, va rămână pe această poziţie şi în ierarhia de luni, dacă Andreescu va câştiga trofeul. Dacă se va impune Kerber, germana le va întrece atât pe Halep, care va coborî pe 4, cât şi pe sportiva cehă Petra Kvitova şi va urca pe locul 2, scrie News.ro.

În acest moment, Andreescu a urcat pe locul 33, iar un succes duminică o va propulsa pe locul 24 WTA.

Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *