Skip to content
Politică

Biblioteca Vaticanului își deschide porțile! Peste 4000 de volume, disponibile online

" "

Peste 4.000 de volume au fost scanate şi publicate gratuit pe site-ul oficial al bibliotecii din Vatican, putând fi acum citite de oricine, de oriunde şi de pe orice dispozitiv.

Cărţile au fost scanate de o companie care a realizat şi tehnologia de vizualizare a acestora. Este vorba despre un software care redă imagini la rezoluţii mari, indiferent de tipul dispozitivului utilizat, informează adevarul.ro.

" "

Dezvoltarea proiectului a durat nu mai puţin de patru ani. Biblioteca din Vatican a fost fondată în 1475 şi este una dintre cele mai vechi din lume. În prezent include 1,1 milioane de cărţi şi multe alte zeci de mii de lucrări şi manuscrise. Prefectul bibliotecii, Monsignor Cesare Pasini, a declarat că Vaticanul va adopta noile tehnologii pentru a face aceste scrieri mai bine cunoscute în lume. În biblioteca virtuală pusă la dispoziţia publicului cu siguranţă nu se vor găsi cărţile găzduite în Arhivele Secrete ale Vaticanului, care au fost separate de bibliotecă în secolul 17. Acolo s-ar găsi alte 150.000 de cărţi, al căror conţinut nu este cunoscut. Pagina de internet care conţine cele peste 4.000 de volume poate fi accesată AICI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *